Ga naar hoofdinhoud

Selectie Belgisch voetbalelftal WK 2018

Bookmakers voorspellingen Argentinië - Kroatië WK voetbal: hoge odds favoriet

WK Voetbal 2018: de laatste nieuwtjes. Het Fifa wereldkampioenschap Voetbal 2018 begint over tien dagen. Het grootste toernooi ter wereld zal miljarden mensen aan het scherm kluisteren. Plots kijken mensen weer nieuwsprogramma’s, ineens neemt de oplage van kranten en tijdschriften weer toe. Zelfs zonder een Oranje tintje is het gelukkig weer tijd voor de WK-koorts.

WK voetbal 2018 Rusland

28 Belgen op een kussen, daar liggen Rode Duivels tussen… Twee weken geleden maakte Roberto Martinez, de bondscoach van België, de 28 spelers in zijn voorselectie bekend. Die hoop moet worden teruggebracht naar 23 voor de definitieve selectie. Nog voordat de Spanjaard zelf het verlossende woord heeft gesproken, zijn de namen al naar buiten gekomen via ‘matrasgate’.

Matrassen Belgisch voetbalelftal

Een oplettende cameraploeg van de Belgische zender Sporza zag een partij matrassen staan die meegaat naar Rusland. En elk matras had een naamtag. Zo zullen onder meer Dries Mertens en Eden Hazard weldra heerlijk kunnen slapen. Vijf namen ontbreken: Leander Dendoncker, Jordan Lukaku, Matz Sels, Adnan Januzaj en Christian Kabasele. Niet zo onlogisch ook dat deze vijf het moeten afleggen tegen toppers als Kevin de Bruyne en keeper Courtois.

Eredivisiespelers bij Denemarken

Traditioneel zitten er aardig wat voetballers met een heden of verleden in de Eredivisie in de Deense selectie. Het aandeel is ditmaal best mager: Kasper Dolberg (Ajax), Lasse Schöne (Ajax) en Nicolai Jørgensen (Feyenoord) gaan naar Rusland. Dat aantal wordt al wat hoger als we ex-eredivisiespelers spotten, namelijk Viktor Fischer en Christian Eriksen (beide ex-Ajax), Mathias ‘Zanka’ Jørgensen (PSV) en Michael Krohn-Dehli (RKC, scoorde tegen Oranje op Euro 2012).

El Ahmadi: steun Marokko op WK!

Een andere deelnemer met enkele Eredivisieklanten is Marokko. Feyenoorder Karim El Ahmadi zul je geen plagende opmerkingen horen maken over de absentie van Nederland. Hij hoopt dat we onze sympathie en steun op de Atlas Leeuwen richten: “Ik hoop dat Nederland massaal achter ons staat. Zoals ik al die jaren dat Marokko niet meedeed voor Nederland was.”

Nordin Amrabat (ex-PSV) merkt in elk geval dat de nationale ploeg in eigen land populairder is dan ooit. In elk geval sinds 1998, toen voor het laatst het WK voetbal werd bereikt. “Dit Marokko is een vechtploeg geworden en daar kijken ze gewoon graag naar”, zegt de oudere broer van Feyenoordspeler Sofyan.

Voorspellingen België

Weddenschappen WK voetbal. Brazilië heeft volgens de bookmakers de meeste kans om te winnen en noteert 5.00. België staat op 12.00 en lijkt toch een solide keus om net als in 2014 minstens de kwartfinale te bereiken op @1.65.

Back To Top