Ga naar hoofdinhoud

België – Panama WK 2018: gokken op zeker 3 goals

WK voetbal 2022: Hoe hypocriet zijn wij in het westen?

België – Panama WK 2018. De Belgische Rode Duivels openen hun campagne op het speelschema WK voetbal 2018 in Rusland tegen Panama. Na twee kwartfinales op rij op het WK en EK is het tijd om door te stoten naar de echte eindfase van een eindronde.

België – Panama WK 2018

Met het aanvallende deel van België zit het wel snor. Eden Hazard en Kevin de Bruyne zijn formidabele talenten. Hazard is de man van de dribbels en passeerbewegingen die vanaf de linkerflank zijn bewakers tureluurs galoppeert. Als hij het op zijn heupen heeft houdt hij makkelijk twee of meer tegenstanders zoet, wat elders op het veld openingen veroorzaakt.

De Bruyne is meer een teamspeler, de man van de splijtende passes, de veldmaarschalk die medespelers de diepte in stuurt. Met Romelu Lukaku als aanvalsleider kunnen beide heren gerust afleggen in de zestienmeter, want daar staat de beresterke speler van Manchester United (die ook al The Red Devils als bijnaam hebben) klaar om de klus te klaren.

World Cup betting @bookmaker Bet365

Verdediging zwak

De zorgen liggen bij de Belgen achterin. Sowieso is het al jaren tobben met de backposities, waardoor er een kans is dat middenvelder Yannick Ferreira-Carrasco verzocht wordt om als linksback op te treden. Het wordt nog penibeler nu Thomas Vermaelen en Vincent Kompany beide niet kunnen spelen tegen Panama. Dat zijn dan ook nog eens de captain en vice-captain.

Panama stelt niet veel voor

Maar die problemen vallen in het niet bij de begrenzingen waar Panama op stuit. Zo heeft de totale selectie een marktwaarde van 8 miljoen euro, de laatste score van alle 32 deelnemers. De Belgen zetten een kleine 800 miljoen euro aan handelswaar op het veld. De gemiddelde leeftijd is 28,9 en enkele verwachte basisspelers zijn de 30 al voorbij: Jaime Penedo (35), spelverdeler Garbiel Gomez (33) en spitsen Luis Tejada (36) en Blas Perez (37).

Vijf Panamese spelers verdienen hun geld in de Amerikaanse MLS, de rest in Zuid-Amerika of in twee gevallen zelfs in België, bij het reserveteam van Gent. In oefenmatches krijgen Los Canaleros af en toe flink op de broek, bijvoorbeeld 5-2 tegen Paraguay en 6-2 tegen El Salvador.

World Cup betting @bookmaker Bet365

Weddenschappen België – Panama

België is bij de WK voetbal bookmakers dik favoriet op 1.16, gelijkspel noteert 7.00 en winst van Panama 20.00. We tippen sowieso dat er meer dan 2,5 goals komen op 1.66 maar die notering kan wat vetter als we inzetten op minstens drie goals voor de Rode Duivels, het levert je 1.96 per ingezette euro op bij een goede voorspelling.

Back To Top