Ga naar hoofdinhoud

Nederland – Portugal: voorspellingen oefeninterland

Wedtips Mexico - Polen: hoge odd op Beide Teams Scoren

Nederland – Portugal. Maandag 26 maart 2018 om 20:30 uur speelt Nederland een vriendschappelijke interland tegen de Europees kampioen Portugal. De wedstrijd vindt plaats op neutraal terrein, te weten het Stade de Genève in Zwitserland.

Oefeninterland Nederland – Portugal

Tegen weinig landen heeft Oranje zo’n belabberde staat van dienst als tegen Portugal. Sinds 1990 heeft het Nederlands Elftal twaalf keer het veld gedeeld met Portugal en dat leverde slechts eenmaal een overwinning op. Vier keer werd er nog een gelijkspel uit het vuur gesleept, liefst zeven keer ging Oranje onderuit. Het doelsaldo van die twaalf partijen is 7-15.

Het lijkt niet zo lastig om te verklaren wat deze grauwe cijfers veroorzaakt. Portugal is als geen ander land in staat om tegenstanders in het mes te laten lopen, om foutjes af te straffen die ontstaan als de ander lang en veel balbezit heeft zonder echt gevaarlijk te worden. Tactische discipline, fysieke kracht en een scheutje geniepigheid zijn de wapens, helaas nou net zaken die zelfs bij de succesvolste Oranjeteams weleens willen ontbreken.

WK voetbal 2018

Portugal zien we over drie maandjes terug op het WK 2018, waarvoor de kampioen van Euro 2016 zich plaatste met liefst 27 punten uit tien duels (doelsaldo 32-4, zeven clean sheets). Cristiano Ronaldo is op zijn 33e nog steeds de grote man. Hij boog afgelopen week tegen Egypte in de slotminuten een achterstand om in een 2-1 zege. En er zitten nog wel meer toppers in de selectie, zoals Bernardo Silva van Manchester City, Andre Gomes van FC Barcelona en Ricardo Quaresma van Besiktas.

Ronald Koeman puzzelt

Bondscoach Fernarndo Santos weet ook dat het aan de kant van Nederland momenteel goed zoeken is naar internationaal gelauwerde helden. Voor hem is het gokken wie zijn mannen tegenkomen: “Een tijdje geleden had ik je meer kunnen vertellen, maar nu is het moeilijk te voorspellen wie er gaat spelen”.

Bondscoach Ronald Koeman had daar in zijn perspraatje weinig over te melden. Wel is bekend dat Jasper Cilessen onder de lat staat en dat Georginio Wijnaldum zijn basisplek behoudt. Hij houdt vast aan de 3-4-3 formatie (5-3-2 bij balverlies) en legde uit waar hij naar streeft: “We moeten proberen het elftal zo neer te zetten dat je ergens op het veld een man meer creëert.”

Wedden op Nederland – Portugal? Portugal, formeel de thuisploeg, is favoriet op 2.14, gelijkspel noteert 3.25 en winst van Nederland levert je 3.35 per ingezette euro op. Zeker is dat Oranje het verduveld lastig gaat krijgen om kansen af te dwingen.

Back To Top