Ga naar hoofdinhoud

Bookmakers Nederland tegen Mexico: Oranje naar halve finale

Unibet
Gokken op Nederland tegen Mexico. In de achtste finale van het WK voetbal 2014 trekt het Nederlands elftal ten strijde tegen Mexico. De inzet van dit duel? Een plaats in de halve finale!

Het winnende land treedt in de kwartfinale namelijk aan tegen Griekenland of Costa Rica. Deze landen hebben tot dusver verrassend goed gepresteerd, maar de kans is niet groot dat ze tegen Nederland óf Mexico eveneens weg zullen komen. Voor zowel de Nederlanders als de Mexicanen zou een overwinning dus het begin kunnen zijn van iets heel mooi.

Nederland tegen Mexico: sprookje voor Oranje

Voor het Nederlands elftal is dit WK eigenlijk al een sprookje. Nadat Oranje was ingedeeld in de groep met Spanje, Chili en Australië werden de mannen van Van Gaal als outsider voor de tweede ronde bestempeld. Regerend Europees en wereldkampioen Spanje zou ongetwijfeld eerste worden, terwijl de sterke Chilenen een zeer goede kans maakten om tweede te worden. Uiteindelijk werd Chili inderdaad tweede, maar moest het niet Spanje maar Nederland voor zich duiden.

Onder de bezielende leiding van Van Gaal behaalde Oranje negen punten uit drie duels met een positief doelsaldo voor zeven. Degene die dit had voorspeld zou intussen een rijk man zijn geweest. De grote vraag is en blijft echter waar dit gaat eindigen.

Kijk hier voor het volledige speelschema WK voetbal 2014 in Brazilië

Mexico werd knap tweede achter gastland Brazilië en voor Kameroen en Kroatië en liet zien dat het elk land moeilijk kan maken. Ook in de pas vier onderlinge ontmoetingen tussen Nederland en Mexico wist Nederland nooit met een groter verschil dan één doelpunt te winnen. Tweemaal werd er met 2-1 gewonnen, één keer met 3-2 en op het WK 1998 werd er met 2-2 gelijkgespeeld.

Gokken op de wedstrijd Nederland tegen Mexico

De bookmakers van Unibet verwachten dat Nederland wederom ongeslagen zal blijven in deze onderlinge competitie. Bij een overwinning van Oranje ontvang je namelijk 2,15 maal je inzet terug, terwijl een Mexicaanse overwinning na negentig minuten je 3,60 maal je inzet oplevert. Mocht het duel na negentig minuten een gelijke stand opleveren, dan krijg je 3,35 maal je inzet terug.

Met tien doelpunten uit de eerste drie duels is het niet de vraag óf het Nederlands elftal toe komt aan scoren tegen Mexico, maar juist wie er gaat scoren. Als je inzet op de twee WK-topscoorders van Nederland, Van Persie en Robben, maak je kans om respectievelijk 2,67 maal en 3,40 maal je inzet terug te krijgen. Hou je van een gokje? Dan is een inzet op revelatie Depay of de nog niet gescoorde hebbende Sneijder een goede zet. Bij de spits van PSV staat namelijk een 3,75 quotering van genoteerd, terwijl een doelpunt van de aanvallende middenvelder van Galatasaray je 4,35 maal je inzet oplevert.

Het duel Nederland tegen Mexico vangt zondagavond om 18.00 uur aan.

Back To Top