Ga naar hoofdinhoud

Komende WK kwalificaties Oranje cruciaal voor deelname WK 2018

Wedden op WK kwalificaties Oranje cruciaal voor deelname WK 2018 Getty

WK Voetbal 2018. Het Nederlands Elftal gaat een paar spannende weken tegemoet. Op 31 augustus staat de ontmoeting met Frankrijk op het programma en enkele dagen later treedt Oranje aan tegen Bulgarije.

Voor deze twee spannende wedstrijden heeft bondscoach Dick Advocaat een paar opvallende spelers opgenomen in zijn voorselectie. Zo is bijvoorbeeld een plaatsje ingeruimd voor Robin van Persie. De aanvaller van Fenerbahçe kwam op 13 oktober 2015 voor het laatst in actie in het shirt van Oranje. Ook Ryan Babel is opgeroepen. De inmiddels 30-jarige vleugelspeler speelde in 2011 zijn laatste interland.

Frankrijk – Nederland WK kwalificatie

Het eerste duel wordt voor Nederland meteen het moeilijkste van de twee. Frankrijk is samen met Zweden gedeeld koploper in Groep A en is bij een overwinning erg dichtbij een plaats op het WK Voetbal 2018.

Aanvoerder Robben kijkt met gemengde gevoelens uit naar het duel met Frankrijk. “In Frankrijk hebben we zeker wel een kans, maar je moet wel realistisch zijn. We spelen tegen een fantastische ploeg. Zij kunnen drie teams opstellen als ze zouden willen. En wij niet.”

Nederland – Bulgarije

Op 3 september staat in de Amsterdam Arena de confrontatie met Bulgarije op het programma. Oranje zal in dit duel graag revanche willen nemen voor de schandalige nederlaag van 25 maart. De heenwedstrijd ging namelijk met 2-0 verloren.

Toch zal het Nederlands Elftal normaliter het beter voetballende team zijn. Advocaat zal zijn team waarschijnlijk met aanvallende intenties het veld in sturen en hopen op een snelle treffer. Alleen een overwinning telt namelijk voor Oranje.

Wedden op WK Voetbal 2018

Wedden op het WK? Bookmakers verwachten niet dat Nederland (@4.70) de wedstrijd tegen Frankrijk (@1.72) gaat winnen. Wij denken zelf ook dat Oranje daartoe niet in staat is. Wel denken wij dat Nederland gaat winnen van Bulgarije en hiermee de druk op Frankrijk en Zweden houdt.

Back To Top