Ga naar hoofdinhoud

Frankrijk – Nederland oefeninterland WK voetbal 5 maart: Oranje in nieuw tenue

UnibetFrankrijk – Nederland WK voetbal 2014 oefeninterland in nieuw tenue. Laat de leeuw niet in zijn hemdje staan? Op het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië speelt Oranje met de leeuw op het hemd. Shirtsponsor Nike heeft een tenue ontworpen bestaande uit een geheel oranje shirt, witte broek en oranje kousen. Iets boven de linkerborst staat een prentje van een witte leeuw.

Kijk hier voor het volledige speelschema WK voetbal 2014 in Brazilië

De Nederlandse voetbalbond KNVB bestaat eind 2014 125 jaar. Vanwege dat jubileum zijn er enkele details in het tenue aangebracht om de bond te eren. Ten eerste dus de leeuw, die volgens de KNVB staat voor de authentieke en gedurfde speelstijl van Oranje. Ten tweede staat onder het embleem het oprichtingsjaar van de bond (1889). In 1907 verscheen voor het eerst een leeuwtje op het shirt van Oranje.

Ook het lettertype waarmee de namen en rugnummers zijn geprint weerspiegelt het verleden. Om precies te zijn de succesvolle jaren zeventig van de vorige eeuw, waarin het Nederlands elftal zich naar twee WK-finales speelde. Ontwerper Wim Crouwel liet zich inspireren door het lettertype van de shirts die toen werden gedragen. Wil je het nieuwe voetbal shirt hebben? kijk dan eens op voetbalshirtskoning.nl

Martin Lotti is verantwoordelijk voor het tenue. Hij heeft nieuwe technologieën ingezet die garanderen dat het Nederlands elftal goed om kan gaan met de Braziliaanse warmte. “Dit tenue bevordert de prestaties, door de lichaamstemperatuur van de spelers te reguleren. Het biedt verkoeling en zorgt voor een betere luchtdoorstroming”, aldus Lotti.

Het basismateriaal voor de kleding is een lading gerecyclede plastic flessen. Gemiddeld moesten er per setje achttien flessen worden leeggedronken. Op het wk van 2010 speelde Oranje in een hoofdzakelijk oranje shirt, met een witte verticale streep in de zij en een zwarte ring rond de nek.

Live streming kijken naar veel WK 2014 wedstrijden

Unibet heeft weer een groot aantal WK oefeninterland wedstrijden op hun Live streaming kanaal staan. Voor alle leden zijn deze streams gratis te bekijken. Heb je nog geen account bij deze top bookmaker? Schrijf je dan hier in en Unibet verdubbeld je eerste storting tot een bedrag van €50!!.

Back To Top