Ga naar hoofdinhoud

Gokken op Costa Rica tegen Griekenland WK voetbal 2014

Unibet
Gokken op Costa Rica tegen Griekenland. Het meest opmerkelijke affiche in de tweede ronde van het WK voetbal 2014 is die van het duel tussen Costa Rica en Griekenland. Deze twee landen werden voorafgaand aan het toernooi kansloos geacht in hun poule, maar hebben inmiddels toch al vriend en vijand verrast door zich te plaatsen voor de tweede ronde. De grote vraag is nu voor wie het sprookje zondagavond gaat eindigen.

Met name de aanwezigheid van Costa Rica in dit duel mag verrassend worden genoemd. Met lood in de schoenen kwamen de Costa Ricanen aan in Brazilië om het op te gaan nemen tegen Uruguay, Italië en Engeland, maar stegen al in het eerste duel boven zich uit.

Costa Rica tegen Griekenland: Verrassend WK voor Costa Rica

Titelfavoriet Uruguay werd namelijk met 3-1 verslagen, waarna er een 1-0 overwinning tegen Italië en een 0-0 gelijkspel tegen Engeland volgde. De grote man aan de zijde van Costa Rica is Bryan Ruiz. De aanvoerder wist in het eerste duel niet te scoren, maar zorgde met de enige treffer in het duel met de Italianen ervoor dat iedereen nog langer kan genieten van Costa Rica.

Ook van Griekenland werd voorafgaand aan het toernooi niet veel verwacht, maar de Grieken wisten zich toch knap als tweede te plaatsen in een poule met Colombia, Japan en Ivoorkust. Ondanks goede prestaties op Europees kampioenschappen is het pas de eerste keer dat Griekenland de eerste ronde op een WK weet te overleven.

Als het echter ligt aan de bookmakers van Unibet is de tweede ronde ook meteen het eindstation voor de Grieken. Als je namelijk inzet op het een kwartfinale plek voor Griekenland ontvang je 2,08 maal je inzet. Wanneer je echter verwacht dat Costa Rica zich op dit WK gaat nestelen bij de sterkste acht landen, dan ontvang je 1,75 maal je ingezette geld terug.

Voorspelling Costa Rica tegen Griekenland

Onze voorspelling? Een 2-0 overwinning voor Costa Rica. Ondanks de tweede plaats in de groep wist Griekenland tot dusver nog maar twee keer te scoren, terwijl het er vier tegen kreeg. De Costa Ricanen deden het met vier gescoorde doelpunten niet heel veel beter, maar het feit dat het land uit Midden-Amerika slechts een doelpunt tegen kreeg in hun sterke ploeg zegt al veel. Als jij ook denkt dat na 90 minuten een 2-0 stand op de borden verschijnt, dan ontvang je 10,50 maal je ingezette geld terug.

Het duel tussen Griekenland en Colombia vangt om 22.00 uur aan.

Back To Top