Ga naar hoofdinhoud

Gokken op de loting WK 2014 in Brazilië

UnibetOp vrijdag 6 december weet heel Nederland waar het land het komende WK voetbal 2014 aan toe is. Dan vindt namelijk de loting plaats voor het toernooi in Brazilië.

Oranje hoopt op geen “Poule des Doods”

De Nederlandse voetballiefhebber hoopt stiekem een keer op een wat gemakkelijkere poule. Al enkele toernooien op rij bevindt Nederland zich namelijk in de zogenoemde Poule des Doods. Zo werd Oranje tijdens het EK 2008 in een poule gezet met Italië, Frankrijk en Roemenië.

Tijdens het WK 2010 kwam het in de poulefase met Denemarken, Japan en Kameroen en twee jaar geleden op het EK 2012 trof Nederland de toplanden Duitsland, Portugal en Denemarken. Het is Nederland dus wel gegund om een, op papier, haalbare poule te krijgen.

De kans hierop is echter wel een stuk kleiner geworden doordat Nederland buiten de top acht van de FIFA-ranglijst is gevallen. Nederland komt dus sowieso in een poule waarin het Brazilië, Spanje, Duitsland of bijvoorbeeld Argentinië kan treffen. Aan de andere kant loopt Nederland tegenstanders als Italië, Engeland en Portugal mis doordat Oranje zich in dezelfde poule bevindt.

Zwaarste poule is met Brazilië

Volgens kenners is de zwaarst mogelijk poule die Nederland kan treffen een groep met Brazilië (gastland en vijfvoudig wereldkampioen), Nigeria (Winnaar Afrika Cup 2013) en Japan (Winnaar Asian Cup 2013). Aan de andere kant kan Nederland ook geplaatst worden in een groep met Zwitserland, Chili en Iran. Louis van Gaal heeft zich nog niet uitgelaten over de mogelijke poules, maar zal ongetwijfeld zijn mening klaar hebben liggen aanstaande vrijdag.

Bij Unibet kan je gokken op de eventuele tegenstander in de groepsfase en op wie er uit pot 1 getrokken wordt als tegenstander van Oranje. Alle noteringen zijn 7.50.

Back To Top