Ga naar hoofdinhoud

Gokken op Nederland tegen Costa Rica: oranje opweg naar de halve finale

Unibet
Gokken op Nederland tegen Costa Rica. In de jacht op de eerste WK voetbal wereldtitel in de historie speelt Nederland op 5 juli om 22.00 uur tegen Costa Rica. Op papier zijn de Costa Ricanen zeker een te ploeg die te verslaan is, maar tot nu toe heeft het land uit Midden-Amerika vriend en vijand weten te verbazen.

Zo werd Costa Rica namelijk eerste in de groep met grote voetballanden Engeland, Italië en Uruguay. In de achtste finale werd vervolgens na het nemen van strafschoppen Griekenland verslagen, waardoor de Costa Ricanen voor het eerst in de historie van het land in de kwartfinale staan. Sprake van druk om te presteren is er in Costa Rica niet bij; de coach noemde het bereiken van de laatste acht al een prestatie van wereldformaat.

Oranje favoriet in duel Nederland tegen Costa Rica

Hoe anders is dat voor Nederland, dat na het vernederen van regerend Europees en wereldkampioen Spanje (5-1) meteen werd gebombardeerd tot een van de titelfavorieten. Na een moeizame overwinning tegen Australië (3-2) en een zakelijk winstpartij tegen Chili (2-0) leek Mexico echter een maatje te groot voor de mannen van Van Gaal. Bijna de gehele tweede helft van dit achtste finale duel keek Oranje namelijk tegen een achterstand aan, maar door een doelpunt van Sneijder en een benutte penalty van Huntelaar werd de 1-0 stand in de laatste minuten omgebogen in een 2-1 overwinning.

Gokken op Nederland tegen Costa Rica

Op basis van de individuele kwaliteiten zou het Nederlands elftal aanstaande zaterdag ook in staat moeten zijn om Costa Rica te verslaan en vervolgens door te stoten naar de halve finale. De bookmakers van Unibet hebben zeker vertrouwen in de een Nederlandse overwinning gezien de hoge quotering die staat genoteerd mocht Costa Rica de halve finale bereiken. Als het land uit Midden-Amerika namelijk de halve eindstrijd weet te bereiken, dan ontvang je 4,50 maal je inzet terug. Wanneer Nederland zich daarentegen weet te plaatsen voor de laatste vier, dan heb je recht op slechts 1,20 maal je ingezette geld.

Mocht het inzetten op de uiteindelijke winnaar niet spannend genoeg zijn, dan kun je er ook voor kiezen om bij Unibet in te zetten op een Nederlandse doelpuntenmaker. Unibet noteert de volgende quoteringen bij de grootste kanshebbers op het maken van een doelpunt voor Oranje.

Van Persie – 2,10
Huntelaar – 2,40
Robben – 2,48
Depay – 2,90

Back To Top