Ga naar hoofdinhoud

Gokken WK tips Nederland – Argentinië: Oranje door en goals

Gokken WK tips Nederland - Argentinië: Oranje door en goals

Vrijdag 9 december om 20.00 speelt Nederland in de kwartfinale van het WK voetbal 2022 tegen Argentinië. Het is de zesde keer dat deze landen elkaar treffen op een WK. Daarmee staat het op plek drie van affiches die het vaakst zijn voorgekomen op het toernooi.

Voor het gokken op WK tippen wij voor deze wedstrijd de weddenschap ‘Beide Teams Scoren’. Verder voorspellen wij dat Oranje door gaat naar de halve finale (— x je inleg) en dat Depay minimaal twee keer een schot op doel lost @—.

Tips WK gokken Nederland – Argentinië

Van beide landen kun je zeggen dat ze in het toernooi zijn gegroeid. De Argentijnen begonnen met een nederlaag tegen Saoedi-Arabië, wat volgens de databureaus de grootste shock in de geschiedenis van het WK voetbal was. Het was tegen de verhoudingen in trouwens, maar toonde wel aan dat het heus mogelijk is om Lionel Messi aan banden te leggen.

Messi op 9 WK goals

De PSG-aanvaller heeft in Qatar zijn eerste goal ooit in de knock-outfase van het WK gemaakt. In totaal heeft hij negen WK-goals gemaakt, waarmee hij binnenlands alleen Gabriel Batistuta nog voor zich moet dulden. In 2006 en 2014 scoorde hij op het WK niet tegen Nederland. Het werd beide keren 0-0; in 2014 was dat in de halve finale, waarna de Zuid-Amerikanen wonnen via strafschoppen (Ron Vlaar miste de eerste van Nederland, terwijl hij Messi 120 minuten lang prima had bewaakt).

Gelijkspel Nederland – Argentinië niet ondenkbaar

Alweer een 0-0, of in elk geval een wedstrijd waarin de bal grotendeels ver weg van de goals blijft, is niet onwaarschijnlijk. Oranje speelt, net als in 2014, met drie verdedigers en is er op ingericht om weinig ruimtes weg te geven. Dat lukt op zich aardig, met maar twee tegengoals in vier WK-duels, en die ene tegengoal van de VS was een freaky hakbal met meer geluk dan wijsheid.

Memphis Depay start vrijwel zeker

Memphis zal in Nederland – Argentinië zo goed als zeker starten als, samen met Cody Gakpo, aanvalsleider. Memphis was in zijn 30 vorige interlands bij 34 goals betrokken: 24 keer maakte hij de treffer, 10 keer gaf hij een assist. Aan de kant van de Argentijnen is er een nieuwe sterspeler aan het opstaan: Julián Álvarez, die begin dit jaar naar Manchester City verkaste. De 22-jarige aanvaller stond tweemaal in de basis en scoorde tweemaal. Hij lijkt Lautaro Martinez (Inter) uit de basis te hebben gespeeld.

Angel Di Maria niet op tijd fit

Angel Di Maria gaat het vermoedelijk niet redden om op tijd fit te zijn. Bij Oranje zijn er geen blessures. Nederland heeft de vorige zes onderlinge duels niet verloren (in reguliere speeltijd).

Back To Top