Ga naar hoofdinhoud

Gokken WK tips Spanje – Duitsland en België – Marokko

Gokken WK tips Spanje - Duitsland en België - Marokko

Zondag staan er vier WK-duels op ons te wachten, waaronder vanaf 14.00 uur België tegen Marokko en vanaf 20.00 uur Spanje tegen Duitsland.

We tippen draw no bet Duitsland op @ — x je inzet. Dat houdt in dat je bij gelijkspel de weddenschap geannuleerd wordt en je je geld terugkrijgt. Wint Duitsland dan krijg je — keer je inzet terug.

België – Marokko wedtips WK voetbal

België heeft drie punten overgehouden aan het openingsduel tegen Canada. Marokko speelde in dezelfde groep, F, met 0-0 gelijk tegen Kroatië, vier jaar terug de nummer twee in Rusland. Dat was wel overeenkomstig het spelbeeld, maar dat kan niet gezegd worden van de gestolen overwinning van De Rode Duivels.

Canada was, raar maar waar voor een land dat nog nooit een goal maakte op het WK, fitter, combineerde soepeler en kwam vaker in gevaarlijke posities. Het gebrek aan echte toppers voorin wreekte zich, of gewoon een heel magisch moment, zoals dat wel optrad bij Saoedi-Arabië en Japan toen zij met wondergoals op de proppen kwamen tegen Argentinië en Duitsland.

Wat was er loos bij België?

De Belgen hadden zomaar in dat rijtje falende topfavorieten kunnen komen. Wat was er loos? Geen inspiratie meer, nu de gouden generatie op de laatste benen loopt? Te warm in Qatar? Gewoon welbewust even gekeken hoe het zou gaan, in de overtuiging dat die ene goal toch wel zou vallen? Hoe dan ook, voorspellende waarde had de match wat ons betreft niet. Ook nu de belangrijkste spelers van België (dik) over de 30 zijn, is er nog steeds de potentie om tegenstanders in een houdgreep te nemen.

Romelu Lukaku zal vermoedelijk deze pot missen, of in elk geval niet starten. Bij de Marokkanen viel Noussair Mazraoui uit en deze confrontatie komt wellicht te vroeg. Marokko won maar een van zijn 11 laatste WK-wedstrijden.

Gokken op Spanje – Duitsland WK voetbal

Spanje boekte een monsterscore op Costa Rica (7-0), maar ook dat moet de koele analist simpelweg opvatten als een uitzondering, en heus niet als teken van een plotse buitengewone schotkracht en scoringsdrift bij de wereldkampioen van 2010.

Spanje houdt van passen en balbezit, maar bestaat uit een soort van tien Frenkie de Jongs die eigenlijk niet heel erg bezig zijn met schieten of scoren. Overdreven? Nou nee: negen van de tien veldspelers tegen Costa Rica waren nominaal naast verdediger of aanvaller ook een middenvelder.

Duitsland niet in zak en as

Omgekeerd hoeft Duitsland niet in zak en as te zitten na de nederlaag tegen Japan (1-2, na een voorsprong). In de 1e helft domineerde de wereldkampioen van 2014 op alle fronten. Wat er precies aan de basis van ligt dat het team zo mat oogde, dieper in de tweede helft, zal bondscoach Hansi Flick vast hebben onderzocht.

Speelschema WK

Back To Top