Ga naar hoofdinhoud

Hodgson verrast met Engelse selectie voor het WK voetbal in Brazilië

WK voetbal in Brazilië. Roy Hodgson heeft enkele verrassende namen in de selectie voor het wedden WK voetbal 2014 opgenomen. Wat opvalt is dat de bondscoach met name kiest voor de jeugd: bijna de helft van de spelers is jonger dan 25 jaar!

Één van de geroutineerde spelers die al te horen kreeg dat er geen beroep op zijn kwaliteiten zouden worden gedaan was Ashley Cole. De verdediger, die er op het WK 2002, 2006 en 2010 wel een vaste waarde was, kreeg via een telefoongesprek te horen dat hij niet in de voorselectie zou worden opgenomen.

De reactie van Cole, die hij plaatste op Twitters, was veelzeggend: Ik heb een telefoontje van Roy gekregen en ben het er mee eens dat het bij het Engels team tijd is voor de jonge spelers. Ik denk dat ik nu beter mijn interlandloopbaan per direct kan beëindigen”, aldus de 33-jarige verdediger.

Vanzelfsprekend veroorzaakte zijn selectie ook de nodige commotie, maar de kritiek die Hodgson kreeg deed hem weinig. “We moeten niet teveel kijken naar het aantal jongelingen in de selectie. Ik selecteer niemand op basis van zijn ervaring. Tenslotte, als je het aantal interlands bij elkaar optelt, dan zitten wij gewoon bij de andere landen. Of ik denk dat we het WK kunnen winnen met deze groep? Uiteraard. Waarom zou ik anders met deze selectie naar Brazilië afreizen?”, aldus de bondscoach, die het met zijn land in de poulefase op moet gaan nemen tegen Costa Rica, Uruguay en Italië.

De volledige selectie van Engeland ziet er als volgt uit:

Keeper:
Forster – Foster – Hart

Verdediger:
Baines – Cahill – Jagielka –Johnson – Jones – Shaw – Smalling

Middenvelders:
Barkley – Gerard – Henderson – Lallana – Lampard – Milner – Wilshere

Aanvallers:
Oxlade-Chamberlain – Sterling – Lambert – Rooney – Sturridge – Welbeck

Back To Top