Ga naar hoofdinhoud

Huntelaar en Van Persie samen in de spits voor oranje op het WK voetbal in Brazilië

Unibet
WK voetbal 2014. Het WK voetbal 2014 in Brazilië is nog niet eens begonnen maar nu al komt de vraag die Nederland bezig hield tijdens het WK 2010 en het EK 2012 weer boven drijven. Gaat Van Gaal het aandurven om met Van Persie én Huntelaar samen in de spits te spelen?

Het huidige systeem (5-3-2) lijkt geschikt te zijn om met twee centrum aanvallers te spelen, maar in de oefeninterland tegen Ecuador waagde Van Gaal zich er nog niet aan om met de spitsen van Manchester United en Schalke 04 te spelen. Beide aanvallers hebben in ieder geval een aardig gemiddelde opgebouwd bij het Nederlands elftal. Waar Van Persie 41 doelpunten wist te scoren in 82 interlands, daar scoorde Huntelaar 34 keer in 60 wedstrijden. Hoge gemiddeldes gezien het feit dat beide spitsen nooit samen spelen en altijd de concurrentiedruk voelen van de ander.

Kijk hier voor het volledige speelschema WK voetbal 2014 in Brazilië

Toch lijkt, met het oog op het naderende WK, Van Persie toch de voorkeur te genieten boven Huntelaar. Het is dan ook te verwachten dat Van Gaal in het oefenduel tegen Ghana gewoon weer met de spits van Manchester United in de basis begint en met Huntelaar op de bank.

Van Persie beloonde het vertrouwen dat hij kreeg van de bondscoach in het duel tegen Ecuador in ieder geval met een wonderschoon doelpunt. Op aangeven van Clasie schoot de aanvaller de bal hard tegen de touwen, waardoor Nederland uiteindelijk met 1-1 gelijk wist te spelen.

Back To Top