Ga naar hoofdinhoud

Maradona ziet kansen Argentinië WK 2018 niet zitten

Wereldkampioenschap Voetbal 2022: Qatar lijkt geen corona te kennen

In 1986 maakte Maradona zijn vaderland wereldkampioen voetbal. Volgens Pluisje hoeven de Argentijnen 32 jaar na de laatste mondiale titel niet te hopen op eindelijk een einde aan de droogte.

Argentinië wacht al aardig lang op een hoofdprijs. Ook in de Copa America, het kampioenschap van Zuid-Amerika, staat de buurman van de wel succesvolle Brazilianen lang droog. De laatste titel was van 1993, al ontbreekt het niet aan finaleplaatsen. In vier van de vijf vorige edities bleek zilver het hoogst haalbare. En dat terwijl ze al die tijd de volgens velen ’s werelds beste speler in de gelederen hadden: Lionel Messi. Hij moest bij het WK voetbal 2014 ook al een nederlaag in de eindstrijd slikken.

WK voetbal voorspellingen Argentinië

Stiekem zal Maradona het best fijn vinden dat Messi keer op keer faalt in zijn missie om blinkende ‘silverware’ naar huis te brengen. Zo blijft hij te boek staan als de grote redder die het wel flikte. En de man die op 27 februari 1977 debuteerde in het nationale tenue voert de druk op de aanvaller van FC Barcelona lekker op door te stellen dat Messi zestig procent van Argentiniës kracht vormt. “Ons middenveld is een lachertje”, zo gaat Maradona er met gestrekt been in. “Hoe is het nou mogelijk dat Lucas Biglia het Argentijnse shirt aan mag trekken? De rest van de wereld is zijn respect voor ons kwijt. Ze vrezen ons niet meer.”

In november 2017 speelde Argentinië een oefenpartij tegen Nigeria. Het werd 2-4. “Je weet wat er vroeger gebeurde als wij tegen zo’n soort land speelden”, zo schept Pluisje op. “Alleen Messi kan nog iets maken van dit zootje. Alleen hij kan repareren wat er op alle andere posities mis gaat.” Bondscoach Jorge Sampaoli krijgt er ook van langs. “Het is beschamend dat hij vasthoudt aan Mauro Icardi in de aanval. Gonzalo Higuain is tien keer beter. Sampaoli snapt er de ballen van. Het enige waar hij lang over nadenkt is over wat hij gaat eten. En het enige wat Icardi goed kan is de vrouw van zijn vriend afpakken.”

Wedden op het WK Voetbal 2018

Het zijn weer sappige teksten uit de mond van de ex-bondscoach van Argentinië. En de bookmakers denken er grotendeels hetzelfde over, want de Argentijnen zijn slechts de op vier na grootste favoriet en noteren 10.00 voor de titel. pak de notering 1.62 als je La Albiceleste nog wel een kansje op de kwartfinale geeft.

Back To Top