Ga naar hoofdinhoud

Met Mo Ihattaren erbij kan Oranje op WK 2022 tot toppers behoren

Senegal - Nederland WK wedden tip: winst en weinig goals

Oranje heeft de weg omhoog gevonden en beschikt over een handjevol veelbelovende begin twintigers. Maar zondagmorgen kreeg het Nederlands elftal er plots een belangrijke, nog jongere troefkaart bij: Mohamed Ihattaren. De 17-jarige middenvelder van PSV stond voor de keus om voor Marokko of Nederland uit te komen. Na lang wikken en wegen besloot hij zich in Oranje te hullen.

Van Dijk moet oogsten op WK 2022

Matthijs de Ligt is 20 jaar, Donny van de Beek 22, Frenkie de Jong 22, Steven Bergwijn 22, Donyell Malen 20. En Memphis Depay, eigenlijk al een veteraan, is slechts 25 jaar. Dat zestal heeft het in zich om de komende vier a vijf eindronden de kern van Oranje te vormen. Virgil van Dijk (28) en Georginio Wijnaldum (28) bevinden zich nu op hun piek en moeten op Euro 2020 of het WK Qatar oogsten.

Ihattaren kiest voor Nederlands elftal

Daaronder is de categorie tieners, zoals Calvin Stengs, Myron Boadu en dus Ihattaren, die nog een paar maanden heeft om zich in de plannen van bondscoach Ronald Koeman te spelen. Ihattaren is vanaf zijn veertiende opgeroepen voor jeugdelftallen van Oranje en werd met Onder 17 Europees kampioen. Ondanks dat voortraject was het onzeker of zijn keus op Marokko of Nederland zou vallen. De trend was de afgelopen jaren dat voetballers die over zowel een Nederlands als Marokkaans paspoort beschikten kozen voor het land van hun (groot)ouders. Zie bijvoorbeeld Hakim Ziyech.

Koeman blij met Mo in Oranje

Koeman is verheugd over het besluit van ‘Mo’, die onlangs zijn vader verloor, daardoor enkele wedstrijden miste bij PSV en de keus omtrent zijn voetbalnationaliteit even uitstelde. “Hij kan aan de rechterkant in een vrije rol spelen en hij kan op de 10-positie spelen. Daar zie ik hem enorm belangrijk worden voor het Nederlands elftal”, aldus Koeman.

Het instinct van Mohamed Ihattaren

Ihattaren heeft slechts duizend minuten in de Eredivisie gespeeld, toch maakte hij al grote indruk. Niet eens zozeer vanwege zijn cijfers, want één goal en één assists is in zijn positie achter de spitsen juist enorm mager na 1.000 minuten voor een club als PSV (overigens gaf hij dit seizoen wel drie assists in de Europa League in 228 minuten). Wel met zijn fluwelen balbehandeling, inzicht en kalmte. Hij heeft net als Frenkie de Jong het vermogen om, ongeacht hoe druk het om hem heen is, in de kleine ruimte instinctief de oplossing te zien en die razendsnel uit te voeren.

In Oranje tijdens WK voetbal in Qatar

Er is een kans dat Ihattaren al komende vrijdag in de definitieve selectie zit voor de interlands van Oranje tegen Noord-Ierland en Estland. Anders kan hij in maart 2020 instromen, als de voorbereidingen op Euro 2020 beginnen. Of er op dat toernooi veel speeltijd voor hem weggelegd is, valt te bezien, maar dat hij een van de pionnen is waarmee Oranje op het WK voetbal van 2022 een gooi gaat doen naar de wereldtitel, dat lijkt wel zeker.

Voorspellingen WK Voetbal

Titelhouder Frankrijk is ook de favoriet voor het WK 2022 en noteert bij WK Bookmakers 7.00. Nederland is slechts de tiende favoriet bij bookmakers en staat op 17.00. De moeite waard gezien de groeipotentie van deze selectie.

Back To Top