Ga naar hoofdinhoud

Nederland – Luxemburg WK 2018: winst in kwalificatie wedstrijd?

De beste WK wedtips voor Nederland - Qatar

Nederland – Luxemburg WK 2018. Vrijdag 9 juni 2017 speelt het Nederlands elftal tegen Luxemburg in het kader van de WK-kwalificaties. Het is de zesde van tien speelrondes in kwalificatiegroep A en Oranje heeft slechts zeven punten. Luxemburg bungelt onderaan met een punt.

Na de gigantische opdoffer van Nederland uit tegen Bulgarije (2-0) ziet het er somber uit wat betreft plaatsing voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

WK Kwalificatie Nederland – Luxemburg

Krap twee jaar nadat hij begon is Danny Blind alweer ontslagen als bondscoach en nu mag oudgediende Dick Advocaat het weer eens proberen.

De kleine generaal staat niet echt te popelen, want hij wil eerst zijn werkzaamheden bij het Turkse Fenerbahce afronden, mist daardoor de oefeninterlands tegen Marokko (31 mei) en Ivoorkust (4 juni) en sluit op zes juni eindelijk aan bij het trainingskamp van Oranje. Het is toch een beetje alsof de schoolmeester een half uur te laat eindelijk eens op komt dagen.

Selectie Nederlands elftal

Ook de geselecteerde spelers druppelen gefaseerd binnen. De bulk van de eredivisiespelers is op 27 mei aangekomen in Noordwijk en op 28 mei kwam Vincent Janssen over. Jasper Cilessen, Nathan Ake en Wesley Sneijder laten zich vervolgens ook nog zien als de voorbereidingen inmiddels zijn verplaatst naar Portugal.

Pas na de oefenmatch tegen Ivoorkust arriveren een paar echte toppers zoals Europa League-winnaar Daley Blind, Arjen Robben, Kevin Strootman en Georgiono Wijnaldum.

Luxemburg pakte wel een punt

Tot 6 juni 2017 is Fred Grim de interim bondscoach. Het kan gek lopen in het voetbal, want exact een jaar geleden leidde hij Almere City nog naar een modale plek in de Jupiler League. “Ik ben in Istanbul geweest bij Dick en we hebben regelmatig contact, bespreken alles”, legt hij uit. “De selectie, de tegenstander. Ook als scoutingsteam zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest en hebben we de spelers in kaart gebracht zoals we dat gewend zijn.”

De hamvraag is natuurlijk of Luxemburg meer van ons moet vrezen dan andersom. Oranje won de vorige zeven duels tegen het ministaatje, maar de tijden lijken voorbij dat dit soort duels automatisch drie punten opleveren. En Luxemburg pakte uit tegen Bulgarije tenminste nog wel een puntje (1-1).

Wedden op Nederland – Luxemburg

Wedden op de kwalificatie? Nederland staat bij bookmaker 888sport voor winst op 1.01 wat belachelijk optimistisch is. We tippen dat Oranje minder dan vier goals maakt @2.20. Ook interessant is inzetten op minstens een goal voor Luxemburg op 5.40.

Back To Top