Ga naar hoofdinhoud

Nederlands elftal op WK Qatar niet favoriet bij de bookmakers

Senegal - Nederland WK wedden tip: winst en weinig goals

Nog nooit heeft Nederland het WK voetbal gewonnen maar in Zuid Afrika (2010) kwam het Nederlands elftal er toch heel dichtbij. Iedereen herinnert zich de teen van Casillas die Robben tegenhield nog wel…. Met een quotering van — bij de WK bookmakers is Nederland ook in Qatar zeker niet de favoriet voor de eindzege.

Selectie Nederland niet bij WK favorieten

Kijken we naar de Oranje selectie dan is het niet zo verwonderlijk dat het Nederlands elftal niet tot de favorieten WK 2022 behoort. Nederland heeft natuurlijk een aantal grote sterren. Neem Virgil van Dijk, een geweldige verdediger en de aanvoerder en grote leider van het team. Van Dijk heeft echter nog geen geweldig seizoen.

Van Dijk, De Jong en Depay

Verder heeft het team van Louis van Gaal natuurlijk Memphis Depay. Memphis is voor de Nederlandse selectie top, maar draait een lastig seizoen bij Barca en moet het en moet het nu met name doen met invalbeurten. De meest in het oog springende speler van Nederlands is wellicht Frenkie de Jong, maar ook Frenkie heeft lang niet altijd een basisplaats.

Deze drie voetballers zijn dé spelers van Oranje en hoe Nederland het in Qatar gaat doen zal met name afhangen van hun vorm.

Weinig creativiteit Nederlands elftal

Behalve Van Dijk, De Jong en Depay is er natuurlijk nog een hele Nederlandse selectie. Maar die is bij lange na niet vergelijkbaar met de selectie van Frankrijk en die van WK 2022 favoriet Brazilië. Dit was goed te zien in de Nations League wedstrijd van Oranje tegen België. De Jong en Memphis waren er niet bij en met name die eerste werd gemist. Op het middenveld is er gebrek aan creativiteit als Frenkie de Jong niet speelt en het spel verloopt dan ook een stuk trager. Met spelers als Davy Klaassen, Marten de Roon en Teun Koopmeijners heeft Nederland gewoon te weinig creativiteit. Maar de bondscoach kan verder ook weinig anders.

Speelschema WK

Luxe voor Louis van Gaal in de defensie

In de aanval is het ook geen luxe bij Oranje. Meestal wordt er gestart met Depay en StevenBergwijn. Zij weten elkaar goed te vinden en zijn vaak dodelijk voor het doel. Cody Gakpo, Vincent Janssen en De Jong zijn goede vervangers.

Alleen in de defensie heeft Van Gaal en luxe probleem. Met Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Timber én Aké zit Nederland ruim in de centrale verdedigers. Qua backs is het alweer wat minder. Voor de linksback positie heb je met Malacia een goede vervanger voor Blind en Aké zou er ook kunnen spelen. Voor de rechtsback is er minder keuze en ga je al gauw flink achteruit.

Sterk team Oranje

Louis van Gaal heeft al eerder bewezen van een matige selectie een sterk team te kunnen bouwen. Op het vorige WK van Nederland werden we derde, met een mindere selectie dan nu. De bondscoach weet er echt een team van te smeden én is tactisch sterk. Op het vorige toernooi introduceerde de coach het 5-3-2 systeem en dat wordt ook nu ingezet. Het werkt goed voor Oranje.

Gokken op WK voetbal? Nederland heeft een makkelijke groep op het WK Qatar. Nederland zou gewoon eerste moeten worden en hoort in die eerste fase van het toernooi bij de favorieten. Wij verwachten niet dat het Nederlands elftal veel zal scoren dit toernooi. Het 5-3-2 systeem verraadt immers de defensieve zekerheid.

Back To Top