Ga naar hoofdinhoud

Opstelling voor Frankrijk – Nederland: selectie voor WK 2014 krijgt vorm

Gokken op Frankrijk – Nederland. Louis van Gaal heeft met zijn selectiebeleid voor de oefenwedstrijd tegen Frankrijk een duidelijk signaal afgegeven naar alle spelers die hopen een kans te maken op deelname aan het WK 2014 in Brazilië.

“Zeg nooit nooit, maar met de selectie van 33 voor de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk op 5 maart heb ik een duidelijke richting aangegeven welke spelers op een plaats in de WK-selectie van Oranje kunnen rekenen”, liet Van Gaal weten tijdens de persconferentie waarin hij de selectiespelers prijs gaf.

Liefst 33 namen selecteerde Van Gaal in aanloop naar het oefenduel. Van der Vaart en Lens, die niet mee kunnen doen tegen Frankrijk vanwege een blessure en een schorsing, behoren niet tot deze groep, maar zullen in Brazilië hoogstwaarschijnlijk wel van de partij zijn.

Ook De Jong is niet geselecteerd. Waarom de middenvelder van AC Milan, die gedurende het WK 2010 nog een van de sterkhouders was van het elftal dat destijds de finale haalde, niet is geselecteerd is onbekend.

Andere opvallende ontbrekende namen in de selectie van de bondscoach zijn Van Dijk, Willems, Van Aanholt en De Guzman. Met name de eerst- en laatstgenoemde speler van deze vier behoorden in het verleden regelmatig tot de selectie, waardoor het niet selecteren van deze spelers zeker merkwaardig is te noemen.

Van Dijk, speelachtig bij Celtic FC, krijgt gedurende het gehele seizoen al de nodige complimenten vanwege zijn solide spel, maar desondanks is hij volgens Van Gaal niet goed genoeg voor de voorselectie. Hetzelfde geldt voor De Guzman, die in 2013 liefst acht maal mocht aantreden in Oranje.

Daarentegen verraste Van Gaal door jonge spelers als Promes, Boetius en Klaassen te selecteren. Dit trio is voor het eerst in hun leven geselecteerd voor de selectie van het Nederlands elftal en hebben dit volgens de leidsman met name te danken aan hun goede prestaties in het lopende seizoen. “Ik ben jongens die de laatste tijd op de voorgrond zijn gekomen nu een kans gaan geven”, liet Van Gaal optekenen.

Back To Top