Ga naar hoofdinhoud

Play-offs WK 2018: Italië krijgt het lastig tegen Zweden

WK 2022: Loting play-offs bepaalt dat Portugal of Italië ontbreekt

Maandag om 20:45 uur speelt Italië thuis tegen Zweden. De gasten brengen de 1-0 thuiswinst van afgelopen vrijdag met zich mee naar Milaan. Dinsdag strijden Ierland en Denemarken om het laatste Europese ticket voor het WK Voetbal 2018.

Italië – Zweden

De Italianen komen de moeilijk tot scoren. Dat bleek al tijdens de reguliere kwalificaties, toen de Azzurri tweede werden in groep G achter Spanje. Terwijl de wereldkampioen van 2010 in tien duels liefst 36 keer scoorde, bleef Italië steken op 21 keer. En het befaamde Italiaanse talent om achterin de zaken potdicht te houden is er bij deze generatie ook niet zo robuust ingeslepen. Zo slaagde Macedonië zowel uit als thuis erin om tegen de wereldkampioen van 2006 te scoren.

De Zweden toonden thuis wederom aan dat het maximale wordt gehaald uit klassieke waarden als teamgeest, organisatie, discipline en couteren. De fans waren vast niet zo heel blij met maar 37 procent balbezit, wat thuis tegen een land dat normaliter niet zo graag de bal heeft, een lage score. Maar als de Zweden een kansje roken stoven ze effectief en direct naar voren. Het leverde acht schoten op waarvan twee op zuiver op goal gericht. Bij de Italianen was maar een van de tien schoten on target. Ze kwamen er simpelweg niet doorheen, waardoor de schoten vanuit niet zulke kansrijke posities werden gelanceerd.

Emil Forsberg neemt voortouw Zweden

En laten we ook niet doen alsof dit Zweden na het afscheid van Zlatan Ibrahimovic uit hulpeloze middelmaat bestaat. Met name Emil Forsberg neemt op het middenveld het voortouw. Hij is een dragende speler van RB Leipzig, dat nu voor het tweede seizoen op rij meedoet in de Duitse top. Van de 23 opgeroepen Italianen spelen er maar vijf buiten de Serie A.

Dat is geen heel goed teken, want op Juventus na leveren Italiaanse clubs al een paar jaar geen aansprekende Europese prestaties. En het zorgt voor een te grote homogeniteit in trainingswijze en mentaliteit. Italiaanse spelers zouden er echt niet slechter van worden als ze ook een tijdje in het buitenland kennismaken met andere opvattingen.

Wedden op Italië – Zweden

Italië staat voor winst in deze match op @1.49, gelijkspel noteert @3.90 en Zweden @7.50 bij de bookmakers. We tippen dat de Zweden het WK-ticket grijpen. Diverse realistische uitslagen leiden daar immers toe, zoals 0-0, 2-1 of 1-0 en daarna winnen via penalty’s. Kwalificatie voor Zweden noteert @1.88.

Back To Top