Ga naar hoofdinhoud

Play-offs WK 2018: Zwitserland, Italië, Denemarken, Kroatië zijn geplaatst

Gokken WK tips Spanje - Duitsland en België - Marokko

Dinsdag 17 oktober vanaf 14:00 uur wordt geloot voor de play-offs waarmee vier tickets voor het WK Voetbal 2018 worden verdeeld.

Acht landen worden aan elkaar gekoppeld, te weten de acht beste nummers twee van de acht kwalificatiegroepen.

Loting WK 2018 play offs

Deze regel pakt bijzonder hard uit voor Slowakije. Het land van sterspeler Marek Hamsik (Napoli) werd tweede in Groep F, maar wel met het laagste puntenaantal van alle nummers twee. Ook nadat van alle nummers twee krachtens de regels de resultaten tegen de nummers laatst van hun groep waren weggestreept, bleek Slowakije het zwakst.

We hadden natuurlijk gehoopt dat Nederland nog op miraculeuze wijze in de pot op de burelen van de UEFA in Zwitserland was beland. Oranje herstelde zich in de tweede helft van de cyclus aanmerkelijk, want in de eerste vijf speelronden werden slechts zeven punten behaald en in de laatste vijf twaalf. Die tranentrekkende nederlaag tegen Bulgarije in maart (2-0) bleek de bottleneck die Oranje voor onoverkomelijke problemen stelde.

Fifa ranking bepalend

De WK play-offs worden tussen 9 en 14 november gespeeld. De acht landen worden bij de loting in twee potten gestopt (met elk natuurlijk vier balletjes). In de ene pot gaan de vier hoogstgenoteerde landen op de FIFA-ranking, in de andere pot de vier laagstgenoteerde. Daarbij geldt de ranglijst over oktober 2017 als uitgangspunt. Echter, die lijst wordt pas op zestien oktober gepubliceerd.

Gelukkig zijn er her en der op internet nijvere bloggers en rekenwonders aan het werk. Zij doorgronden de kluwens aan regels die ten grondslag liggen aan de FIFA-ranking en hebben alvast een preview opgesteld. Daaruit blijkt dat Zwitserland (elfde), Italië (vijftiende), Kroatië (achttiende) en Denemarken (negentiende) hoger staan dan Noord-Ierland (23e), Zweden (25e), Ierland (26e) en Griekenland (47e).

Wedden op het WK 2018

Zodra twee landen aan elkaar zijn gekoppeld wordt ook per loting bepaald wie het eerst thuis mag spelen. De Italianen deden al 18 keer mee aan de World Cup en ook Zweden hoort met elf stuks toch een beetje bij het meubilair. Noord-Ierland ontbreekt sinds 1986.

Frankrijk is bij de bookmakers momenteel favoriet voor het WK 2018 op 6.00, samen met Duitsland op ook 6.00 en Brazilië op 7.00. Als Italië door de play-offs komt zal de huidige notering van 21.00 flink dalen dus dat is onze tip voor het wedden.

Back To Top