Ga naar hoofdinhoud

Portugal – Spanje WK Voetbal: alles is mogelijk in deze wedstrijd

Wedtips Mexico - Polen: hoge odd op Beide Teams Scoren

Gokken WK voetbal Portugal – Spanje

Het had zomaar een partij in de slotfase van het WK kunnen zijn, maar voetbalfans worden nu al op dag twee vanaf 20:00 uur getrakteerd op Spanje versus Portugal. De wereldkampioen voetbal van 2010 is in blakende vorm maar kreeg te maken met een plotse trainerswissel, de Europese kampioen van 2016 vertrouwt nog steeds op de brille van Cristiano Ronaldo.

Portugal – Spanje WK voorspellen

Het is nog nooit eerder vertoond dat een bondscoach één dag voor een WK voetbal zijn biezen mocht pakken. Het overkwam Julen Lopetegui en dat heeft de voormalige jeugdtrainer van Spanje toch echt aan zichzelf te wijten. In het geniep, zonder de Spaanse bond in te lichten, trad hij in onderhandeling met Real Madrid om in dienst te treden bij de Koninklijke.

Er kwam een deal en die werd dinsdag bekendgemaakt. En dat terwijl hij drie weken terug zijn contract bij La Furia Roja nog had verlengd tot 2020. De bond vond dat het een voorbeeld moest stellen en stuurde hem naar huis.

Team Spanje weet precies wat te doen

De interim-bondscoach is Fernando Hierro, een oude bekende van het Spaanse elftal, en hij was zo wijs om te verklaren dat hij niets zal veranderen aan de geplande basiself, tactiek of andere hoofdlijnen. Dit Spanje staat prima in de steigers, weet ongeacht wie in de dugout zit precies hoe het moet spelen en bevat de kern van Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid – de teams die al jarenlang de Europese hoofdprijzen pakken.

Wat wel een negatieve impact zal hebben is de negativiteit die nu rondom de Rode Furie hangt. Plots wordt van spelers verlangd een mening te hebben over deze delicate zaak, gaan de gesprekken niet meer over voetbal zelf en is er een deukje in het zelfvertrouwen dat na de flops van het WK 2015 en Euro 2016 weer stevig is teruggekeerd.

Ronaldo in de spits?

Bij Portugal heerst er wel rust en vooral benieuwdheid, want ook de meest chauvinistische fans beseffen dat het buurland van Spanje echt niet zo indrukwekkend was twee jaar geleden. Die titel werd op het tandvlees behaald, met liefst zes gelijke spelen na 90 minuten, en in dat opzicht is het een prikkel dat er wat meer aanvallend talent bij is gekomen.

Ronaldo kan in de spits beginnen maar mocht hij op de linkerflank worden gezet, dan zijn Goncalo Guedes en Andre Silva paraat om als nummer 9 te fungeren.

Wedden op Portugal – Spanje

Spanje is favoriet en noteert bij de WK bookmakers 2.04, gelijkspel levert je 3.15 per ingezette euro op en winst van Portugal 4.10.

Alle drie de noteringen liggen dus boven de 2 en dat weerspiegelt dat eigenlijk alles mogelijk is, zeker nu de impact van de turbulentie bij Spanje lastig is in te schatten. Spanje begon vier jaar terug met die vreemde 5-1 nederlaag tegen Oranje en zal zich zeker tegen Portugal vooral bekommeren om de boel achterin af te sluiten. We tippen dat Portugal niet scoort @2.28 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top