Ga naar hoofdinhoud

Selectie Engeland verdedigend een lachertje

Selectie Engeland verdedigend een lachertje

Engeland hunkert naar een prijs in het landenvoetbal. Bij elk groot toernooi horen we ‘It’s coming home’ weer terug, maar al sinds 1966 is er niets meer voor de Engelsen. Aan 15 van de in totaal 18 wereldkampioenschappen voetbal deed Engeland mee. Op het afgelopen Europese kampioenschap van vorig jaar wisten ze de finale te halen.  Dat was de eerste finaleplaats sinds 1966.

WK voorspellen?

Selectie Engeland op nr 4 bookmakers

De bookmakers hebben Engeland op een vierde plaats staan, voor het gokken op WK krijgen ze op het moment van schrijven een odd van — mee. Daarmee staan ze achter Brazilië, Argentinië en Frankrijk. Kijkend naar de selectie van Engeland snappen we deze odd zeker. Engeland heeft een prima team, maar niet zo goed als de andere favorieten.

Voorin heeft Engels voetbalteam keuze genoeg

Vooral voorin heeft de Engelse ploeg veel keuzes. Harry Kane is de captain en een echte aanvalsleider en Engeland heeft genoeg vleugelspelers die Kane kunnen voorzien van een goede aanvoer. Denk aan de ervaren spelers als Sterling, Saka, Sancho, Rashford, Grealish en Foden. Het zijn echter ook spelers die wisselvallig blijven. Engeland heeft nog twee prima vervangers voor Kane: Tammy Abraham en Dominic Calvert-Lewin.

Matig middenveld

Het middenveld is wat minder sterk. Rice en Philips waren op Euro 2020 een goed duo en laatstgenoemde hield er een transfer naar City aan over. Hij speelt daar echter nauwelijks. Het duo was met name defensief sterk. Een creatieve middenvelder wordt in de selectie van Engeland wel gemist. Ook talent Bellingham is niet echt een creatieve speler en coach Southgate zet Mason Mount en Phil Foden liever op de vleugel in.

Speelschema WK

Engelse team defensief een lachertje

Verdedigend is het Engelse team het lachertje van Europa de laatste tijd. Maguire mag elke wedstrijd spelen maar is in wellicht zijn slechtste vorm ooit. Engeland heeft met Stones, Tomori en Mings nog een aantal andere centrale verdedigers. Tomori doet het goed, de anderen zijn niet van wereldklasse. De backs zijn wel erg sterk: Kyle Walker, Reece James en Kieran Trippier. Ben Chilwell is op links een uitstekende optie en Luke Shaw en Saka kunnen daar ook spelen.

Ten tijde van het WK zullen we je de beste WK weddenschappen voor het Engelse team tippen. Met de selectie die Southgate tot zijn beschikking heeft zou hij het beter moeten doen. Het Engelse team degradeerde in de Nations League en de selectie van Southgate heeft al vijf duels gespeeld waarin niet uit veldspel werd gescoord.

Back To Top