Ga naar hoofdinhoud

Selectie Frankrijk kan mee tot WK voetbal 2022 in Qatar

WK voetbal 2022: Hoe hypocriet zijn wij in het westen?

21 november tot en met 18 december 2022. Neem die periode maar alvast vrij, want dan vindt het volgende wereldkampioenschap voetbal plaats. Inderdaad, voor het eerst vindt het WK niet plaats in de zomer en dat heeft alles te maken met het klimaat in gastland Qatar. Frankrijk zal het allemaal wel best vinden: de Haantjes kunnen dan nog een half jaar extra genieten van de status als regerend wereldkampioen.

Talenten team wereldkampioen Frankrijk

Ook voor voetbalvolgers die niet elke avond langs alle sportzenders zappen om tien wedstrijden tegelijk in de gaten te houden, waren de spelers van het Franse team voor het begin van het WK voetbal 2018 in Rusland al bekende namen. Dat kan ook niet anders: mannen als Antoine Griezmann, Paul Pogba en N’Golo Kante schitteren al vele jaren op de Europese velden, winnen prijs na prijs op zowel club- als individueel niveau en zorgen voor duizelingwekkende transfersommen.

Jonge haantjes

Zelfs de jongere krachten van Les Blues, zoals Kylian Mbappe (19), Ousmane Dembele (21) en Anthony Martial (22, niet op het WK) zijn als een komeet doorgeschoten naar de roemruchtste clubs van de wereld: respectievelijk Paris Saint-Germain, FC Barcelona en Manchester United. Dan heb je nog Thomas Lamar (22), Kingsley Coman (22, niet op het WK) en de twee verdedigende krachten die op het WK voetbal constant in het veld stonden: Lucas Hernandez (22) en Benjamin Pavard (22).

Kortom, deze gouden generatie van Frankrijk kan met gemak nog eens vier jaar blijven blinken. Van de elf spelers die de meeste speeltijd kregen in de zeven wedstrijden op het afgelopen WK, zullen in de komende jaren alleen Olivier Giroud (31), Blaise Matuidi (31) en wellicht keeper Hugo Lloris (31) afvallen. Giroud en Matuidi vallen in de categorie ‘weinig techniek, veel werklust’ en zijn niet zo lastig te vervangen en wie weet kan Lloris nog best zijn plekje behouden.

Mbappé niet het enige talent

Een dartele dribbelaar als Mbappé zal vermoedelijk een speler in de buitencategorie blijken te zijn, de grote leider van zijn generatie. Maar vergis je niet, er zitten nog veel meer opwindende talenten in de Franse pijplijn. Bijvoorbeeld Houssem Aouar (20) die als middenvelder voor Lyon vorig seizoen bij opmerkelijk veel goals betrokken was, hetzij als afmaker (zes) of assistgever (vijf). En ga maar alvast oefenen op het uitspreken van Dayotchanculle Upamecano, want de negentienjarige verdediger is al een vaste waarde bij de nieuwe Duitse subtopper RB Leipzig.

En wie weet is er toch nog een baas boven baas Mbappe. In juli kocht Monaco de pas zestienjarige Willem Geubbels voor 20 miljoen euro. Zijn vader is Nederlands, maar zoals de zaken er nu voorstaan hoeft Willem natuurlijk geen seconde te peinzen over welk land hij wil vertegenwoordigen.

Back To Top