Ga naar hoofdinhoud

Speeldata Wereldkampioenschap voetbal 2022 Qatar definitief

Wedtips Mexico - Polen: hoge odd op Beide Teams Scoren

De speeldatums voor het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar zijn definitief vastgesteld voor de wereldvoetbalbond FIFA. Noteer maar in je agenda of smartphone: van 21 november tot en met 18 december vindt het vermoedelijk mafste eindtoernooi ooit plaats. Want voetballen in een bloedheet golfstaatje dat nog nooit een voetballer van naam voortbracht, erg logisch klinkt dat niet.

WK voorspellen?

WK 2022: Tempo zit er op het speelschema lekker in

Precies omwille van het weer wordt dit het eerste WK voetbal dat niet in de zomermaanden plaatsvindt, al zal het ook in deze tijd van het jaar nog steeds verre van optimaal zijn voor de spelers om topprestaties te leveren. De drinkbussen zullen constant moeten worden bijgevuld. Wat misschien wel lekker is aan de plannen is dat het sinds het WK 1978 de snelste mondiale eindronde wordt. Dat betekent dat het tempo er qua speelschema lekker in zit, er zullen niet constant meerdere rustdagen zijn.

Competities in de war door WK Qatar

Wel zit het WK de Europese competities aardig in de weg. Zo zal de Engelse Premier League al negen dagen na de eindstrijd worden hervat. En omdat vlak voor het begin van het WK voetbal de competities ook nog in volle vaart zijn, is er vergeleken met eerdere toernooien minder tijd voor de landen om zich op het WK voor te bereiden. Kortom: meer kans op blessures, minder kans op hecht ingespeelde teams.

Cruiseschepen Doha Port als hotels

En is Qatar wel in staat, en beschikt het over de infrastructuur, om zo’n kolossaal evenement op poten te zetten? Aan geld geen gebrek in het oliestaatje, dus dat zal wel goed komen. Zo is er bijvoorbeeld een deal gesloten met de Zwitserse rederij MSC Cruises om tijdelijk twee cruiseschepen in Doha Port te stallen. Die gaan dienen als drijvende hotels. Bonus is dat het vermoedelijk toegestaan wordt om aan dek alcohol te schenken – iets wat in het streng Islamistische land op veel plekken onmogelijk is.

Elftal Qatar gaat redelijk

En hoe is het het nationale elftal van Qatar vergaan sinds de gastdeelname aan de Copa America? Helemaal niet verkeerd: sinds het daar met 1 puntje in de groepsfase werd uitgeschakeld, bleef Qatar zes matches op rij ongeslagen, waarvan het er vijf won. Oké, tegenstanders als Oman, Bangladesh en Singapore spreken niet echt tot de verbeelding, maar tot voor kort zouden die nog gehakt van Qatar maken. Wel zal Qatar de komende jaren wat vaker zwaardere confrontaties moeten organiseren om zichzelf echt te testen.

Back To Top