skip to Main Content

Dit is de actuele WK stand van de groepsfase van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar 2022. Check hier de rangschikking en punten van groep A (Nederland) t/m de stand in WK groep H én de stand topscorer WK.

Stand WK voetbal 2022

In acht poules wordt gestreden om de knock-outfase van het wereldkampioenschap voetbal waarin plaats is voor de nummers 1 en 2 van elke groep. De groepsfase van het WK 2022 loopt van 21 november t/m 2 december. Wie gaan er door naar de achtste finales? Zie gokken WK voor favorieten en meer.

Stand topscorer WK

Topscorer  
SpelerLandGoals
1.
2.
3.
4.
5.

WK stand groep A

GROEP AGWGVDSP
Qatar
Ecuador
Senegal
Nederland

Stand WK voetbal groep B

GROEP BGWGVDSP
Engeland
Iran
VS
Wales

WK voorspellen?

Stand groep C

GROEP CGWGVDSP
Argentinië
S Arabië
Mexico
Polen

Klassement groep D

GROEP DGWGVDSP
Frankrijk
Australië
Denemarken
Tunesië

WK stand E

GROEP EGWGVDSP
Spanje
Costa Rica
Duitsland
Japan

Stand groep F

GROEP FGWGVDSP
België
Canada
Marokko
Kroatië

Stand WK groep G

GROEP GGWGVDSP
Brazilië
Servië
Zwitserland
Kameroen

Stand WK groep H

GROEP HGWGVDSP
Portugal
Ghana
Uruguay
Z Korea

Hoe werkt het bij een gelijke WK stand?

De winnaar en de nummer twee van elke poule gaan dus door naar de volgende ronde. Maar wat als er twee landen gelijk eindigen in de groep?

Bij evenveel punten wordt er altijd eerst gekeken naar het doelsaldo. Blijkt dat ook gelijk te zijn, dan wordt het totaal gescoorde doelpunten bepalend. Mocht men er dan nog niet uitkomen, dan worden de onderlinge resultaten diepgaander onder de loep genomen.

In het alleruiterste geval wordt de FIFA Fair Play ranking erbij gehaald. Voor een gele kaart staat 1 punt, voor een rode kaart (na twee gele kaarten) 3 punten, direct rood 4 punten en voor een gele kaart gevolgd door een directe rode staat 5 punten. In het onwaarschijnlijke geval dat de stand WK dan nog gelijk is, wordt er geloot om de rangschikking in de groep te bepalen.

Back To Top