Ga naar hoofdinhoud

Wie profiteert van zwabberbal WK? Tips topscorers

Gokken WK tips Spanje - Duitsland en België - Marokko

Over twee maanden begint het Fifa wereldkampioenschap voetbal 2018 te Rusland. Om in de stemming te komen verzamelen we een paar nieuwtjes rondom de grootste voetbalshow op aarde. Te beginnen met een test van het stadion te Ekaterinburg, dat recht heeft op de titel van lelijkste stadion ooit.

Het opvallende aan het misbaksel genaamd Ekaterinburg Arena, bij de grens met Kazachstan, is dat het niet eens nieuwbouw is. Het bouwwerk werd opgeleverd in 1957 en heette toen nog het Central Stadium. Een niet al te wervende naam inderdaad, en dat had te maken met de multidisciplinaire invulling van de ruimte. Naast voetbal vond er bijvoorbeeld ook ijshockey en atletiek plaats.

WK voorspellen?

WK voetbal Jekaterinaburg

Het stadion had plek voor 27.000 toeschouwers en helaas was dat onvoldoende om te voldoen aan de richtlijnen van de voetbalbond FIFA. De Russen wilden toch graag vasthouden aan de locatie en besloten het uit te breiden naar 45.000. Dat bleek niet zo eenvoudig en het wilde niet lukken om genoeg stoeltjes te monteren. De oplossing was afgrijselijk: achter een van de goals werd de muur kapot gebeukt om vervolgens enkele manshoge tribunes in het gat te schuiven. Het is geen gezicht.

Voor de zekerheid is het maffe bouwpakket inmiddels het toneel geweest van een oefenwedstrijd, vermoedelijk om te kijken of de inschuiftribune niet bezwijkt. Zo’n 17.000 man waren getuige van Oeral Ekaterinburg tegen Rubin Kazan (1-1).

Hup Rode…eh Gele Duivels

De Belgen staan bekend als de Rode Duivels, maar gezien dat ook de bijnaam is van Manchester United, dachten ze op de burelen van de Belgische bond wellicht: laten we dat rode tintje maar droppen. Dus debuteerde laatst tegen Saudi-Arabië het gele uit-shirt. Helemaal uit het niets komt die keus niet vallen, want naast rood maakt geel immers ook deel uit van de Belgische driekleur.

Zorgen keepers over WK-bal

De Telstar 18 domineert de dromen van keepers en laat ze happend naar adem wakker schrikken. Zoals wel vaker betitelen diverse doelmannen het projectiel dat op het WK 2018 wordt gebruikt als een zwabberbal. Onder meer Marc-André ter Stegen en David de Gea hebben zich negatief over het speeltuig uitgelaten.

“De bal beweegt heel veel, hij had beter gemaakt kunnen worden”, is het vernietigende oordeel van de Duitse Ter Stegen. “Heel vreemd, de bal maakt rare zwabbers die voor keepers niet in te schatten zijn”, spreekt de Spanjaard De Gea vol minachting.

Weddenschap WK

Welke topspits profiteert het meest van de zwabberbal? Lionel Messi staat bij de WK bookies op 10.00, Neymar op 12.00 of Cristiano Ronaldo op 14.00? We tippen Thomas Muller op 31.00, een man die de rommelgoal tot handelsmerk heeft verheven.

Back To Top