Ga naar hoofdinhoud

Tips voor succesvol wedden op WK voetbal

Tips voor succesvol wedden op WK voetbal

Het WK voetbal staat op het punt van beginnen! Met 62 wedstrijden op het programma kunnen we vier weken lang bij de WK bookmakers voorspellingen doen en proberen een mooie winst te maken. In dit artikel bespreken een aantal tips hoe je van je weddenschappen een succes kan maken en ook hoe je je budget onder controle houdt.

Tips gokken op WK 2022

Bij het gokken op WK voetbal denk je misschien vooral aan voorspellen welk land wereldkampioen wordt of wie welke wedstrijd gaat winnen. Maar heb je al eens aan combi weddenschappen gedacht of aan de Meer/Minder optie en handicap weddenschappen? Het zijn interessante methodes om betere odds te krijgen en vaak komen ze ook van pas om risico’s te beperken.

Meer/Minder dan weddenschappen

Neem de Meer/Minder bets. Wil je bijvoorbeeld gokken op het aantal goals dat er in een wedstrijd gescoord gaan worden, dan kun je de Over/Under optie bij de bookmakers overwegen. Je hoeft dan niet het exacte aantal goals te voorspellen maar je zet bijvoorbeeld in op Over 2.5 goals. Met andere woorden: je voorspelt dat er meer dan 2.5 goals (dus minimaal 3) gescoord gaan worden en dat is een stuk minder riskant dan dat je gaat wedden op een exact aantal. De odds voor Over/Unders zijn bovendien vaak behoorlijk aantrekkelijk.

Check de stand in het WK speelschema

Houd bij het plaatsen van je WK bet goed in de gaten wat een ploeg nog nodig heeft. Is een zege noodzakelijk om de groepsfase te overleven? Dan wordt er mogelijk meer gescoord dan anders. Is een team al zeker van de volgende ronde en krijgen belangrijke aanvallers rust? De kans is groot dat er minder doelpunten gescoord gaan worden. Zie het speelschema WK voetbal voor de actuele stand in de groepen en meer.

Er zijn naast de standaard 2.5 lijn nog diverse andere lijnen voor de Over/Under weddenschappen en je vindt dit wedtype ook terug bij het voorspellen van kaarten, corners etc.

WK voorspellen?

Gebruik bet builders met wedden op WK voetbal

Onlangs hebben we al besproken hoe je een bet builder kan gebruiken met wedden op WK. Lees het artikel nog eens door, met bet builders stapel je selecties op je spelformulier en krijg je hogere odds.

De bet builder lijkt op een combinatie weddenschap. Het grote verschil is dat je met een Bet Builder binnen 1 wedstrijd voorspellingen kan combineren en dat kan met een combinatieweddenschap niet. Daarmee stapel je voorspellingen uit verschillende wedstrijden op elkaar. In beide gevallen geldt wel dat alle odds met elkaar vermenigvuldigd worden.

Combinatieweddenschappen zijn ideaal bij picks met lage odds. Door ze slim te combineren creëer je zelf een aantrekkelijke quotering. Let wel op: als er 1 voorspelling in je multi bet niet goed is, is je hele weddenschap verloren.

Handicaps voor betere odds

Er zijn bij online bookmakers nog veel meer mogelijkheden. Een optie die je vaak tegenkomt zijn de handicap weddenschappen. Spelen er twee ongelijkwaardige teams tegen elkaar dan loont het meestal niet om in te zetten vanwege de scheve quoteringen. Geef je echter de favoriet een denkbeeldige achterstand mee (een handicap) en weet je team dan toch te winnen, dan wordt het al een stuk interessanter. En dan heb je ook nog de Asian Handicaps. Op de pagina WK weddenschappen vind je meer info over dit wedtype.

Speel verantwoord

Tot slot willen we je voor het gokken op WK voetbal nog meegeven een plan te maken. Bepaal van tevoren wat je budget voor het WK wedden is en verdeel dat budget over het hele toernooi. Overweeg vervolgens per weddenschap wat je inzet zal zijn. Met bewust en verantwoord gokken houd je je enthousiasme in toom en voorkom je dat je ondoordachte keuzes maakt.

Back To Top