Ga naar hoofdinhoud

Topscorer WK 2022 voorspellen? Dit zijn de favorieten

Beste weddenschappen groepsfase WK 2022

Topscorer favorieten WK | Met het WK voetbal 2022 dat steeds dichterbij komt kijken we alvast vooruit welke spelers in Qatar mogelijk de topscorers titel kunnen pakken. Harry Kane is een grote favoriet van en ook in Mbappé zien de bookmakers een grote kanshebber. Lees verder voor achtergronden en quoteringen.

WK topscorer voorspellen

Op het WK voetbal kan een land maximaal zeven wedstrijden spelen, dan moeten ze of de finale of troostfinale spelen. Er zijn dus zeven mogelijke wedstrijden voor spelers om tot scoren te komen.

De WK topscorer heeft de laatste jaren meestal rond de zes goals, wat geen gigantische aantallen zijn. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de poule waar jouw WK favorieten in zitten. Een groep met makkelijke tegenstanders of zelfs maar één echt makkie kan een groot verschil maken. Wanneer je bijvoorbeeld een hattrick scoort in een wedstrijd in de groepsfase, ben je al halverwege om topscorer te worden.

Kane topscorer favoriet WK 2022

Harry Kane is topscorer favoriet bij de bookmakers, samen met Kylian Mbappé. Op het laatste WK werd Harry Kane uiteindelijk de topscorer met zes doelpunten. Engeland haalde op dat toernooi de troostfinale, maar Kane had al z’n goals gemaakt in de groepsfase en de achtste finale. De Brit scoorde toen twee keer tegen Tunesië en maakte een hattrick tegen Panama.

Engeland speelt om kansen te creëren

Engeland zit dit jaar bij Iran, Verenigde Staten en Wales in de groep. De kans zit er dus in dat Kane ook dit jaar in de groepsronde al een aantal goals heeft gemaakt. Verder wordt er van Engeland verwacht dat ze ver gaan komen in het toernooi. Wat natuurlijk ook belangrijk is om WK topscorer te worden. Kane neemt over het algemeen de penalty’s, daarnaast is hij dé centrumspits waar het spel op afgericht is. Bij Engeland spelen ze om kansen te creëren, met name voor Kane.

Al met al zijn wij het eens met de WK bookmakers dat Harry Kane een van de grote Gouden Schoen favorieten is. Kane WK topscorer noteert — op Unibet.

Gouden Schoen voor Mbappe?

Mbappe heeft dezelfde odd als Kane, maar wij verwachten van de Fransman toch wat minder goals. Bij Frankrijk heb je heel veel spelers die een goal kunnen maken en is het spel minder afgesteld op het laten scoren van Mbappe. Met Benzema hebben ze een van de beste spitsen ter wereld, die ongetwijfeld ook zijn kansen zal krijgen. Daarnaast heb je de vleugelspelers die een goal kunnen maken.

In het Franse team minder kansrijk

Dan komt er nog eens bij dat de bondscoach de Fransen nou niet bepaald aanvallend voetbal laat spelen. Frankrijk zit in een groep met Australië, Denemarken en Tunesië. Met name Tunesië is natuurlijk een ploeg waar Frankrijk zo maar over heen kan walsen. Het is echter wel de laatste wedstrijd en normaliter heeft Frankrijk zich dan al geplaatst. Het is dan niet gek om een minder sterk team op de been te brengen.

Mbappe wordt geen WK topscorer

Mbappe is natuurlijk een van de beste spelers ter wereld en kan heel makkelijk een goal maken. Toch verwachten wij niet dat hij de topscorers titel gaat pakken. De odds voor Mbappe topscorer zijn bij Unibet gelijk aan die van Kane. Bookmaker Bet365 noteert — op Mbappé en — op Kane.

Hoge odds WK topscorer op outsider Jesus

Een outsider in onze ogen voor de topscorerstitel met een hoge odd is Gabriel Jesus. De Braziliaan speelt sinds zijn overstap van City naar Arsenal de sterren van de hemel en lijkt zich daarmee in de basis hebben geknokt.

Brazilië is natuurlijk een ploeg met ontzettend veel sterren en spelers die een goal kunnen maken. Jesus is echter een van de weinige echte spitsen in de selectie die vaak op de juiste plaats staat en van de kleinste kans een goal kan maken. De verwachting is dat de Brazilianen ver zullen komen in het toernooi en spelen aanvallend voetbal. Het kan zo maar dat Jesus er zes inprikt en er vandoor gaat met de titel.

WK 2022 voorspellingen

Deze herfst/winter staat het WK voetbal weer voor de deur. We hebben er lang op moeten wachten, maar we kunnen binnenkort toch echt weer een aantal weken gaan genieten van topvoetbal. Op Gokken WK vind je de grootste favorieten op een rij! Wie pakt die titel op 18 december? Zie stand WK voetbal voor de aanvoerder van de topscorerslijst en meer.

Back To Top