Ga naar hoofdinhoud

Uitslag Frankrijk – nederland: Sneijder, Vlaar en Van Persie maken geen vuist

Voordat het Nederlands elftal aan gaat treden tegen Spanje op het WK 2014 is er nog veel werk te verrichten door Louis van Gaal. De oefenwedstrijd Frankrijk – Nederland werd namelijk redelijk kansloos met 2-0 verloren zoals we al reeds voorspelde.

Kijk hier voor het volledige speelschema WK voetbal 2022

Ondanks de aanwezigheid van Sneijder, Vlaar en Van Persie kon Oranje gedurende de gehele wedstrijd geen vuist maken. Ondanks een goed begin van de wedstrijd, waarin de debuterende Promes en Boëtius verrasten door enkele goede acties tegen grote verdedigers als Evra en Debuchy, kwam Nederland op achterstand door een wonderschoon doelpunt van Frankrijk.

Nadat eerder Benzema nog een kopkans op de 1-0 had laten liggen, daar schoot de speler van Real Madrid even later wel hard raak. Nadat de Fransen simpel het zwakke middenveld van Nederland waren overgestoken kwam de bal bij de Franse spits neer die niet lang nodig had om hard raak schieten. Zijn mandekker, Martins Indi, was op dat moment op te grote afstand en was kansloos als het gaat om het blokken van het schot.

Nog voor rust werd deze verdubbeld door een knappe volley van Matuidi. Op aangeven van Valbuena wist de aanvaller van Paris Saint Germain knap raak te schieten. De Nederlandse verdediging was duidelijk verrast door de snelle counter, want op het moment dat Matuidi raak kon schieten was er geen verdediger in de buurt.

Na rust kwam Oranje wat beter in de wedstrijd, maar dit kwam voornamelijk omdat de Fransen enorm temporiseerden. Door de vele wissels werd de wedstrijd nooit echt meer spannend, al was Van Persie nog dichtbij de 2-1. Aan de andere kant kon Varane ook nog vrij binnenkoppen, maar zijn inzet mistte het doel. Meer grote kansen waren er niet te bespeuren in de tweede helft, waardoor het Nederlands elftal met een kleine teleurstelling terug richting Nederland mocht.

Vanzelfsprekend kwamen niet alleen Nederland en Frankrijk deze avond in actie, maar ook nog andere Europese landen die aan het WK zullen deelnemen.

Uitslagen van de belangrijkste WK 2014 oefenduels:

  • Duitsland 1-0 Chili
  • Zuid-Afrika 0-5 Brazilië
  • Turkije 2-1 Zweden
  • België 2-2 Ivoorkust
  • Australië 3-4 Ecuador
  • Spanje 1-0 Italië
  • Portugal 5-1 Kameroen
Back To Top