Ga naar hoofdinhoud

Uruguay – Rusland WK voetbal 2018: wat zeggen de bookmakers?

Wereldkampioenschap Voetbal 2022: Qatar lijkt geen corona te kennen

Maandag om 16:00 uur speelt Rusland op het WK voetbal in eigen land tegen Uruguay. De winnaar van de wedstrijd sluit Groep A af als koploper, bij een gelijkspel houdt Rusland zijn huidige eerste plek vast. De Russen hebben in hun vorige twee matches liefst achtmaal het net gevonden, Uruguay twee keer.

Uruguay – Rusland WK voetbal

Vooraf werden de Russen ingeschaald als een van de sloomste, minst opwindende en kwalitatief zwakste deelnemers. Zo goed als iedereen speelt in de Russische competitie, die de afgelopen jaren snel is afgegleden, en de grote vraag was ook van wie de goals moesten gaan komen. En alhoewel zelfs Poetin beseft dat Saudi-Arabië en Egypte met een niet geheel fitte Mo Salah geen vreeswekkende tegenstanders zijn, hebben de 5-0 en 3-1 zeges toch de hoop aangewakkerd en veel goodwill gekweekt.

Uruguay met Suarez en Cavani

Van Uruguay werden daarentegen wel stekende aanvallen en veel goals verwacht. Geen onrealistisch beeld, met Luis Suarez en Edinson Cavani als duo voorin, een spijkerharde verdediging met Godin (Atletico Madrid) als onvermoeibare krijger en leider, en op het middenveld een paar nieuwe gezichten met creativiteit en loopvermogen.

Maar het komt er nog totaal niet uit. Dit is na twee saaie 1-0 zeges het moment om aan het niveau te gaan werken. Positief is dat Suarez in elk geval zijn goaltje heeft meegepikt (nu al drie WK’s op rij), nadat hij in de openingswedstrijd schot na schot over, naast of tegen de keeper werkte.

Beperkingen Rusland

Voor Rusland is het voor het eerst sinds 1966, toen als Sovjet-Unie, dat de eerste twee WK wedstrijden tot zeges leiden. Toen eindigde het avontuur pas in de halve finale. Maar dat de Russen al acht keer scoorden kan nu weleens tegen ze gaan werken.

Tegen de Zuid-Amerikanen is het gedaan met de zeeën van ruimte en individuele fouten die aanvaller Denis Cheryshev en spelmaker Aleksandr Golovin in staat stelden om het publiek te verrukken. En als het ineens allemaal wat stroever gaat kan de vertwijfeling toeslaan, want de Russen worden dan geconfronteerd met alle beperkingen, die echt niet zomaar ineens zijn verdwenen.

Opstelling

Als de beide bondscoaches flink in de opstelling gaan snijden omdat ze toch al voor de volgende ronde van het WK 2018 zijn geplaatst, dan lijken de reservespelers van Uruguay sterker dan die van het gastland. Rusland verloor zijn vier vorige confrontaties met een Zuid-Amerikaans land op een WK.

Wedden op Uruguay – Rusland

Hebben we het dan allemaal totaal verkeerd gezien en heeft Rusland een verdomd aardig team, of waren de eerste twee tegenstanders simpelweg ondermaats?

Dit duel gaat wat meer duidelijkheid verschaffen, al ligt het gevaar op de loer dat beide landen hier weinig energie aan willen verspillen. Uruguay noteert bij de WK Bookmakers 2.50 voor winst, gelijkspel 3.10 en winst van Rusland levert je 3.00 x je inleg op bij een goede voorspelling. Onze tip is dat niet beide teams gaan scoren op 1.73.

Back To Top