Ga naar hoofdinhoud

Van Gaal maakt voorselectie WK voetbal in Brazilië bekend

Unibet
WK voetbal 2014 in Brazilië. Gistermiddag heeft bondscoach Van Gaal twintig namen van Eredivisiespelers prijsgegeven die in de komende trainingsstage mogen gaan laten zien wat ze waard zijn. De spelers die niet mee mogen lijken deelname aan het WK voetbal 2014 uit hun hoofd te kunnen zetten.

De opvallendste namen in het gehele gezelschap zijn de namen van Kongolo, Castaignos en Locadia. Dit drietal werd nog niet eerder opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar mag zich nu gaan melden voor het trainingskamp.

Met name de naam van de Feyenoord-verdediger is opmerkelijk. De 20-jarige verdediger kwam slechts tot 2 speelminuten in de eerste seizoenshelft, maar vocht zich terug en had de laatste tijd steeds vaker een basisplaats bij de Rotterdamse club. Toch had van een uitverkiezing niet durven dromen. “Ik had niet op een uitnodiging voor deze stage gerekend, maar toen mijn naam steeds vaker genoemd werd begon ik er op te hopen”, liet de blije Kongolo weten.

Kijk hier voor het volledige speelschema WK voetbal 2014 in Brazilië

Ook Vermeer, die in de tweede helft van het seizoen genoegen moest nemen met een reserveplaats bij Ajax, is uitgenodigd. De uitnodiging voor het trainingskamp kwam echter niet geheel uit de lucht vallen, want Van Gaal had al meerdere malen aangegeven gecharmeerd te zijn van de keeper. Toch is Vermeer vanzelfsprekend erg blij met de uitnodiging. ‘’De uitnodiging voor de trainingsstage in Hoenderloo is een kans, die ik met beide handen probeer te grijpen. Het mentaal zware seizoen, waarin ik mijn basisplaats bij Ajax verloor, hoop ik alsnog op een mooie manier te kunnen afsluiten.”, aldus Vermeer.

Wie ontbreken in de voorselectie en daarmee waarschijnlijk ook kunnen gaan genieten van een vrije zomer zijn Van Rhijn, Matthijssen, Bruma en Maher. Dit viertal heft de bondscoach niet kunnen overtuigen in de tweede helft van het seizoen, waardoor ze deelname aan het WK 2014 lijken te kunnen vergeten.

De volledige voorselectie ziet er als volgt uit:

Doel:
Vermeer (Ajax) – Cillessen (Ajax) – Zoet (PSV)

Verdediging:
Blind (Ajax) – Janmaat (Ajax) – Kongolo (Feyenoord) – Martins Indi (Feyenoord) – Rekik (PSV) – Veltman (Ajax) – De Vrij (Feyenoord)

Middenveld:
Clasie (Feyenoord) – Klaassen (Ajax) – Vilhena (Feyenoord) – Wijnaldum (PSV)

Aanval:
Boetius (Feyenoord), Castaignos (FC Twente) – Depay (PSV) – Locadia (PSV) – Narsingh (PSV) – Promes (FC Twente)

Back To Top