Ga naar hoofdinhoud

Van Marwijk bekritiseert Van Gaal

Unibet
WK voetbal in Brazilië. Oud-bondscoach Van Marwijk hield zich rondom de bekendmaking van de selectie voor het WK voetbal in Brazilië nog stil, maar inmiddels heeft de coach die Nederland op het WK 2010 naar de finale leidde ook zijn ongezouten mening gegeven.

Met name over de wijziging van het spelsysteem was Van Marwijk niet helemaal te spreken. “Dit is niet zomaar een aanpassing, maar een behoorlijke overgang, die heel wat vergt van spelers”, liet Van Marwijk weten. “Ik geloof er ook niet in dat spelers meerdere systeem aan kunnen. De trainer kan dat wel, maar bij spelers is met name de verandering van taakverdeling in de verschillende systemen een probleem.”, aldus de oud-trainer van onder meer Feyenoord.

Kijk hier voor het volledige speelschema WK voetbal 2014 in Brazilië

Van Marwijk begrijpt keuzes van Gaal

Ook over de uiteindelijke selectie had Van Marwijk wat aan te merken. De oefenmeester is het met het merendeel van de geselecteerde spelers eens, maar zou toch voor wat meer ervaring hebben gekozen door Erik Pieters mee te nemen. “Ik kan de keuzes begrijpen die Van Gaal heeft gemaakt bij de samenstelling van zijn selectie. Alleen zou ik er zeker Erik Pieters bij gehaald hebben. Die heeft het bij mij altijd heel goed gedaan als linksback en bovendien een goed seizoen bij Stoke City achter de rug. Niemand heeft het zo in de gaten gehad, maar hij heeft gewoon een compleet seizoen gedraaid in de Premier League.”, aldus Van Marwijk over Pieters, die inderdaad 36 wedstrijden heeft gespeeld bij zijn club.

Hoe Van Gaal met deze kritiek om gaat is niet bekend. De huidige bondscoach heeft nog geen officiële reactie gegeven op de mening van Van Marwijk.

Back To Top