Ga naar hoofdinhoud

Vervangt Italië Ecuador in groep A van Oranje?

Selectie Engeland verdedigend een lachertje

Louis van Gaal heeft twee nieuwe assistenten toegevoegd aan de technische staf waarmee hij eind dit jaar vertrekt naar het WK Qatar. Begin mei liet hij zijn oog vallen op Edgar Davids en maandag kwam daar Martijn Reuser bij.

Nieuwe assistenten Louis van Gaal

Beide mannen maakten deel uit van Ajax toen in 1995 de Champions League werd gewonnen, onder Van Gaal. Davids werd als vervanger van Henk Fraser gekozen, nadat bleek dat FC Utrecht, de nieuwe werkgever van Fraser, geen toestemming gaf voor een dubbelrol van de trainer. Reuser was al in dienst van de KNVB, namelijk als assistent-coach van Nederland Onder 16 en coach van Nederland Onder 18. Er zit een stijgende lijn in die leeftijden, want komend seizoen is hij bondscoach van Oranje Onder 19.

Speelschema WK

Italië claimt ticket Ecuador

Een van de landen in de WK-groep van het Nederlands elftal is Ecuador. Wel staat er een vraagteken achter de deelname van het Zuid-Amerikaanse land. Chili beweert namelijk dat Ecuador bij de kwalificatie een speler opstelde die niet in Ecuador is geboren. Het gaat om Byron Castillo, die volgens Chili in Colombia is geboren en ook drie jaar ouder is dan in zijn Ecuadoriaanse papieren staat.

Dat wordt ingewikkelder voor Nederland

Mocht Ecuador ook echt worden gestraft en als een van de 32 WK deelnemers worden geschrapt, dan wil Italië graag in het gat springen. De Italianen hebben het regelboek van FIFA doorgeplozen en menen dat zij als hoogstgeplaatste land op de FIFA-ranking dat absent is recht hebben op het vrijkomende ticket. Senegal, Qatar en Italië, dat lijkt voor Oranje toch wat ingewikkelder dan Senegal, Qatar en Ecuador. FIFA onderzoekt de zaak.

Vrouwelijke scheidsrechters op WK

Ook zijn 36 scheidsrechters gekozen voor het toernooi en Danny Makkelie is en van de gelukkigen. In zijn team zitten ook assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries. Pol van Boekel gaat naar de golfstaat als VAR. Ook zijn er drie vrouwelijke scheidsrechters gekozen: Stéphanie Frappart (Frankrijk), Yoshimi Yamashita (Japan) en Salima Mukansanga (Rwanda). Mukansanga floot eerder dit jaar als eerste vrouw ooit een wedstrijd bij de Afrika Cup.

Frappart floot al eens een duel van het Nederlands elftal, namelijk tegen Letland. Ze heeft al behoorlijk wat ervaring op topniveau, want ze was ook scheids bij partijen in de WK-kwalificatie, Europa League en de Champions League.

Back To Top