Ga naar hoofdinhoud

WK Voetbal 2018 Rusland: De zwakste openingswedstrijd ooit?

Hoe je een Bet Builder kan gebruiken met wedden op WK

WK 2018, voetbal. Rusland tegen Saoedi-Arabië. Zeg eerlijk: kijk je handenwringend naar die match uit? Zou je daar normaliter je avond vrij voor houden? Het is dat het op 14 juni 2018 de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap voetbal is, anders zou het treffen in alle anonimiteit langs ons heen glijden.

Openingswedstrijd WK voetbal 2018

We leven in een tijd waarin de commercie heerst en er wilde theorieën bestaan over hoe de FIFA en UEFA de loting voor het WK, EK en de Champions League manipuleren. Hoe kon dit dan toch de eerste pot van het grootste voetbalevenement op planeet aarde worden? Uitgerekend de twee deelnemers met de laagste FIFA-ranking gaan de honderden miljoenen kijkers duidelijk maken dat we die twee alvast weg kunnen strepen van het lijstje met potentiële winnaars van de gouden bokaal.

Eerste wedstrijd WK voetbal

Op de eerste zeven WK’s ooit werd er vijfmaal begonnen met gelijktijdige wedstrijden. Toen was er kennelijk geen behoefte aan een grote show en een groots begin. Het spel zelf stond voorop. Maar bij de dertien WK’s die wel met één wedstrijd begonnen, en dus niet met meerdere tegelijk, stonden er vrijwel altijd grote naties op het veld. Duitsland en Brazilië, de onbetwiste powerhouses van de voetbalgeschiedenis, speelden elk viermaal een openingsmatch.

Regerend wereldkampioen beter idee

In 1966, 1970 en op de laatste drie WK’s was besloten om het gastland in de eerste partij naar voren te schuiven. Van 1974 tot en met 2002 was het de gewoonte om de titelhouder die eer te geven. Daar valt veel voor te zeggen: de regerend wereldkampioen voetbal hoort normaliter ook vier jaar later nog tot de top, terwijl we over vier jaar in Qatar zeker weten dat het gastland daar extreem ver van verwijderd is. In 2010 was dat ook zo bij Zuid-Afrika en dat werd een van de zwakst presterende gastlanden ooit in de WK-geschiedenis.

Rusland – Saoedi-Arabië

Wat hebben Rusland en Saoedi-Arabië te bieden qua WK-stamboom? De Russen strandden driemaal in de groepsfase van het WK en hun negen wedstrijden leidden tot twee zeges en vijf gelijke spelen. De Arabieren deden viermaal mee aan een WK voetbal en wonnen in totaal liefst twee duels. Het doelsaldo over de laatste zes WK-partijen is twee voor, negentien tegen.

En openingswedstrijden zijn sowieso al geen extravagente goalfestijnen. Het gemiddelde aantal goals per duel is slechts 1,6, het totale WK-gemiddelde is 2,6.

De voorspellingen

Wordt Rusland tegen Saoedi-Arabië een opener om snel te vergeten? We denken van wel en tippen dat er minder dan 2,5 goals vallen op 1.74, of anders nul goals voor Saoedi-Arabië dat je bij de WK bookmakers 1.53 per ingezette euro oplevert.

Back To Top