Ga naar hoofdinhoud

Wie wordt de topscorer WK voetbal 2018?

Gokken WK tips Nederland - Argentinië: Oranje door en goals

Wie wordt de topscorer van het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland? We kijken naar de huidige vorm van de dodelijkste scherpschutters op de wereldwijde voetbalvelden en schatten hun kansen in om komende zomer het toernooi naar hun hand te zetten.

WK voorspellen?

Topscorer WK 2018: Lionel Messi

De favoriet om het WK 2018 met het hoogste aantal goals af te sluiten is Lionel Messi. De grote kleine man voldoet aan alle voorwaarden voor deze vacature: een geschiedenis hebben van veel scoren, lastig af te remmen zijn voor verdedigers, in goede gezondheid en vorm verkeren, en spelen voor een land dat ver kan komen. In zijn geval dus Argentinië, de nummer twee van 2014.

Messi is inmiddels dertig jaar, maar voor een man met zijn onmetelijke talenten is dat geen belemmerende factor. Hij toont nog steeds week in week uit bij FC Barcelona dat de tijd geen vat op hem heeft. Zijn acties blijven onnavolgbaar, zijn afronding feilloos, zijn enthousiasme aanstekelijk, ook nu ‘de vlo’ er inmiddels niet meer als een guitig jochie uitziet maar als bebaarde gigant met een lijf vol tattoos.

De Argentijnen zitten in een groep met IJsland, Kroatië en Nigeria, waarna wellicht Denemarken of Peru in de tweede ronde wacht. Er komen genoeg kansen voor Messi.

Speelschema WK

Goals Neymar op WK Rusland

De voormalige ploeggenoot van Messi, nu de sterspeler van Paris Saint-Germain, lijkt het in de WK groepsfase ook niet zo zwaar te krijgen. Brazilië treft Zwitserland, Costa Rica en Servië. Maar was het wel zo wijs om de Franse competitie op te zoeken? De tegenstand is daar stukken minder zwaar dan die Barca wekelijks tegenkomt. Om ’s werelds beste te zijn moet je je wel ook meten met de besten ter wereld.

En die treft hij komende zomer vooral in zijn eigen nationale team. In de voorhoede (of op de bank) staan ook Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Willian en Jesus te popelen om de bal er in te prikken. Leggen ze zich er zomaar bij neer dat Neymar de grote, productieve ster wil zijn?

Gouden Schoen Antoine Griezmann?

Hij greep in 2016 met Frankrijk in eigen land net haast de hoofdprijs op Euro 2016, maar hij won daar wel de gouden schoen als topscorer. De spits van Atletico Madrid is een harde werker, geen goaljesdief. Hij rent en vecht mee met zijn teamgenoten, maar dat maakt hem ook wat kwetsbaar als mogelijke topscorer. Misschien krijgen landgenoten Kylian Mbappe en Alexandre Lacazette de voorkeur in de punt van de aanval.

Dit zijn de drie topkandidaten. Ook Cristiano Ronaldo van Portugal, Harry Kane van Engeland, Thomas Muller van Duitsland en Romelo Lukaku van België.

Back To Top