Ga naar hoofdinhoud

Voorspelling Brazilië tegen Nederland: wie pakt de 3e plaats

Brazilië - Nederland WK 2014 troostfinale

Voorspelling Brazilië tegen Nederland. De gedroomde finale van het WK voetbal 2014 is jammer genoeg een troostfinale geworden. Zaterdagavond om 22.00 uur treffen Nederland en Brazilië elkaar in de strijd om de derde plaats. Onze voorspelling? Een overwinning voor de Brazilianen.

Voor de gastheren is een overwinning tegen het Nederlands elftal de enige manier om de zure nasmaak van de nederlaag in de halve finale tegen Duitsland weg te spoelen. De ploeg van Scolari ging namelijk met 7-1 ten onder in de halve eindstrijd; een uitslag die nog nooit vertoond is in deze fase van het toernooi.

Hoewel de Brazilianen ongetwijfeld weinig zin zullen hebben in de troostfinale is het ze er wel alles aangelegen om in ieder geval nog de derde plaats te houden en het toernooi nog enigszins waardig af te sluiten.

Brazilië tegen Nederland, nu al geslaagd toernooi

Ondanks de teleurstelling na de verloren halve finale tegen Argentinië mag Nederland toch spreken over een uitermate geslaagd toernooi. Er is revanche genomen op Spanje, zakelijk gewonnen van Australië en Chili en gemazzeld tegen Mexico en Costa Rica, maar bovenal heeft het jonge elftal laten zien dat er meer dan genoeg potentie in zit om over twee jaar op het Europees Kampioenschap in Frankrijk mee te doen om de hoofdprijzen. Ongetwijfeld zullen veel selectiespelers die enkele maanden geleden nog in de anonimiteit voetbalden deze zomer gaan verhuizen naar de Europese topcompetities. Vanzelfsprekend zal dit de kwaliteit van het elftal alleen maar ten goede komen.

Voor de Brazilianen zal de ontmoeting met Nederland ook nog een beetje in het teken staan van het nemen van revanche op de uitschakeling in de kwartfinale van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Destijds kwamen de Brazilianen nog wel op voorsprong, maar zorgde Kuijt en Sneijder voor de ommekeer waardoor de vijfvoudig wereldkampioen naar huis kon.

Zoals hierboven al staat luidt onze voorspelling dat het Nederlands elftal niet voor de tweede keer op rij er in gaat slagen om de Brazilianen te verslaan. De Brazilianen hebben op veel plekken een kwalitatief betere speler staan en de kans bestaat dat Van Gaal niet met zijn sterkste elf zal beginnen om spelers met pijntjes rust te geven. Bookmaker William Hill normeert een Braziliaanse overwinning met een quotering van 2,20, wij zetten dus in op een 2-0 overwinning voor Brazilië.

Back To Top