Ga naar hoofdinhoud

Voorspelling Nederland tegen Argentinië WK voetbal 2014 Halve Finales

Nederland - Argentinië WK 2014 halve finale

Voorspelling Nederland tegen Argentinië. Het WK voetbal 2014 in Brazilië is inmiddels aanbeland bij de halve finales en net als vier jaar geleden is het Nederlands elftal weer van de partij! Waar destijds Uruguay verslagen werd, gaan de mannen van Van Gaal er ongetwijfeld alles aan doen om dit keer het Argentijnse elftal vroegtijdig naar huis te sturen.

Gezien de tot nu toe behaalde resultaten en het vertoonde spel zal het woensdagavond een strijd worden tussen het collectief versus individuele kwaliteiten. Het Nederlands elftal wordt namelijk geroemd vanwege de teamprestaties terwijl de Argentijnen tot nu toe veel te danken hebben aan Messi, Higuain en Di Maria. Dit drietal scoorde namelijk zes van de zeven Argentijnse doelpunten, waarbij Messi met vier goals de lijst aanvoert. Wat het duel verder nog interessant maakt is het feit dat beide landen niet op volle oorlogssterkte kunnen beginnen. Waar bij Nederland De Jong en mogelijk ook Vlaar ontbreekt, daar doet bij Argentinië Di Maria niet mee.

Argentijnen lichte favoriet Nederland tegen Argentinië

Omdat beide teams zo verschillend zijn is het moeilijk om een voorspelling te doen. Over het algemeen is bij William Hill Argentinië echter de lichte favoriet om door te stoten tot de finale. Waar dit echter op gebaseerd is, is ons niet helemaal duidelijk.

De Argentijnen kunnen weliswaar rekenen op de steun van vele tienduizenden aanwezige supporters, maar laten tot dusver bijna alleen maar angstig voetbal zien. Geen enkel duel heeft Argentinië met ruim gemak weten te winnen, waardoor het WK tot nu toe ongetwijfeld veel kracht heeft gekost.

Hoe anders is dat bij het Nederlands elftal! Tegen Mexico hadden de mannen van Van Gaal het inderdaad zwaar, maar in de overige wedstrijd was Nederland toch veelal de partij die de wedstrijd onder controle had. Het zogenoemde Poldercatenaccio leverde voetballiefhebbers met een voorliefde voor balbezit de nodige hoofdpijn op, maar resultaat werd er zeker gehaald. Daarnaast heeft heel de wereld kunnen zien dat het Nederlands elftal het spelen van veel verschillende soorten tactieken tot in de nopjes beheerst en dat veel spelers multifunctioneel en bovenal beslissend kunnen zijn.

Vertrouwen in duel Nederland tegen Argentinië

In onze ogen is het dan niet de vraag óf er een speler van het Nederlands elftal beslissend gaat zijn, maar eerder welke speler dat dan gaat worden. Wij zien het duel tegen Argentinië dan ook met vertrouwen tegemoet.

Back To Top