Ga naar hoofdinhoud

WK 2018: Brazilië is meer dan alleen Neymar

Ben jij klaar voor het WK voetbal in Qatar?

Op elk wereldkampioenschap voetbal dat ooit is georganiseerd was Brazilië present en ook op het WK 2018 in Rusland zijn de ‘goddelijke kanaries’ van de partij. En als vanouds behoren de sambavoetballers tot de topfavorieten, en da’s heus niet alleen omdat ze superster Neymar (Paris Saint-Germain) in de gelederen hebben.

Brazilië favoriet bookmakers

Geen enkel ander land was altijd present op het WK voetbal en ook wat betreft het aantal wereldtitels staan de Brazilianen met vijf stuks bovenaan. Maar het is hoog tijd voor titel zes, want de vorige triomf dateert alweer van 2002, toen Ronaldo de aanval leidde.

Het vorige WK, in eigen land, eindigde in de halve finale in treurnis toen Duitsland een ferme klap uitdeelde (7-1). Maar toch is het land bezig aan een puike reeks: de zes laatste WK-deelnames leidden tot twee titels, een tweede plaats, een vierde plaats en twee kwartfinales.

Neymar en co gegroeid

Op het WK voetbal 2014 waren sterren als Neymar, Paulinho en Marquinhos ook aanwezig en zij zijn in de afgelopen vier jaar alleen maar gegroeid. En het is ook absoluut geen uitzondering dat zij bij de beste teams van Europa spelen: respectievelijk PSG, FC Barcelona en ook PSG. Alisson staat onder de lat bij AS Roma, Dani Alves en Thiago Silva steunen elkaar in de verdediging van PSG, Marcelo speelt bij Real Madrid, Willian schittert bij Chelsea, Fernandinho is het werkpaard van Manchester City, Douglas Costa dribbelde eerst voor Bayern München en nu voor Juventus.

Dan hebben we nog niet eens de nieuwste ster van het Braziliaanse voetbal genoemd: Philippe Coutinho, die door zijn overgang van Liverpool naar FC Barcelona voor 120 miljoen Euro de op een na duurste voetballer ooit werd. Na Neymar, die voor 222 miljoen euro van Barca naar PSG ging. Samen met Jesus vormen zij de letale voorhoede van Brazilië, een linie die in elk geval de andere landen in WK groep E de bibbers geeft. Zwitserland, Servië en Costa Rica vormen in die groep de springplank voor de kanaries richting het echte werk.

Wedden op het WK 2018

De zes vorige WK’s tonen aan dat Brazilië een zekerheidje is voor de kwartfinale (wat je ook de derde ronde kan noemen na de groepsfase en achtste finale). Het land staat voor een plek bij de laatste acht op 1.40, een must have bet bij bookmaker Mr Green. Samen met Duitsland is Brazilië de titelfavoriet op 5.75.

Back To Top