Ga naar hoofdinhoud

WK voorspellen halve finales: Frankrijk – België en Kroatië – Engeland

Gokken WK voorspellingen halve finales: Frankrijk - België en Kroatië - Engeland bookmakers quotering

Gokken halve finales WK 2018. En toen waren er nog vier. Het wereldkampioenschap voetbal te Rusland beleeft dinsdagavond om 20:00 uur zijn eerste halve finale met Frankrijk tegen België. Woensdag, eveneens om 20:00 uur, staat Kroatië tegen Engeland op het programma.

Voorspellen halve finales WK voetbal

Zeg eerlijk: hoeveel van deze halve finalisten had je in jouw poule naar voren geschoven als de top vier van dit WK? Vast niet allemaal, want in elke robuuste voorspelling zit minstens een van de landen Brazilië, Duitsland, Spanje of Argentinië voorgebakken.

De vier resterende kanshebbers hebben samen welgeteld twee wereldbekers in bezit: Frankrijk won in 1998 in eigen land, Engeland was in 1966 eveneens als gastheer de wereldkampioen voetbal. België en Kroatië staan beide voor de tweede keer in de halve finale; België deed dat voor het eerst in 1986 en de Balkan boys in 1998.

Frankrijk – België WK voetbal

De Franse haantjes hebben in hun vijf vorige duels negenmaal gescoord en vier doelpunten geïncasseerd. De algemene teneur rondom Les Blues is dat ze te vaak met de handrem erop spelen en dat pas tegen Argentinië, gedwongen door een 2-1 achterstand, de ware sterkte en aanvallende talenten werden getoond.

Dat zal best zo zijn, maar dat is tegelijk ook precies de manier waarop je grote toernooien wint. Energie conserveren, niet nu al je briljantste aanvalspatronen verklappen, je opponent een vals gevoel van vertrouwen geven: dat zijn de trucs waarmee je in de slotrondes de overhand kan grijpen.

Rode Duivels hebben energie verspeeld

De Belgen (14-5) daarentegen hebben al aardig wat kruit verschoten in de groepsfase, door van inferieure landen (Panama, Tunesië) te winnen daar waar een zakelijke 2-0 ook had volstaan, en daarna in de achtste finale door in de laatste 25 minuten nog even tegen Japan een 2-0 achterstand uit te wissen.

Vervolgens gingen er veel krachten verloren in de heerlijke match tegen Brazilië (2-1), die, laten we eerlijk zijn, net zo goed door de Kanaries gewonnen had kunnen worden.

Kroatië – Engeland halve finale

Ook deze match bekijken we door de lens van welk land nog het meest over lijkt te hebben. En dat is absoluut Engeland (11-4), dat mag blijven dromen dat ‘voetbal thuiskomt’. Die leus, ‘football is coming home’, verwijst ernaar dat het land zichzelf graag ziet als uitvinder van het spel.

De Kroaten (10-4) hebben twee penaltyreeksen achter de rug en eigenlijk is het spel al sinds de derde match in de groepsfase stroperig, slordig en meer berustend op de werklust van mannen als Vida dan op de brille van middenvelders als Modric.

Voorspellingen WK

De Three Lions beschikken ook heus niet over een wonderploeg, wel is er sprake van een fraai evenwicht: alle spelers zijn ongeveer even sterk op hun positie, met Harry Kane in de spits als primus inter pares. Zou je een land puur afrekenen op zijn zwakste plek, dan komt Engeland zowaar als sterkste van deze vier uit de bus.

Weddenschappen halve finales

Frankrijk is in de halve finale van het WK favoriet op 2.43, gelijkspel noteert 3.10 en een overwinning van België levert je 3.10 per ingezette euro op. Onze tip is dat Frankrijk de finale bereikt op @1.75, dus inclusief eventuele verlenging en penalty’s.

Engeland is in de andere halve finale favoriet op 2.30, gelijkspel noteert 3.05 en een zege van Kroatië 3.40.

Back To Top