Ga naar hoofdinhoud

Dit is waarom Brazilië WK 2022 favoriet is

Dit is waarom Brazilië WK 2022 favoriet is

Brazilië is het enige land dat sinds de start met alle WK’s mee heeft gedaan. Bij veel van deze toernooien was Brazilië een van de WK favorieten. Op het WK 2022 in Qatar is dat niet anders. Bij de bookmakers zijn ze zelfs dé grote favoriet. Wij snappen wel waarom, als je kijkt naar de selectie, de ervaring en de bondscoach is het een mix die voor veel landen onverslaanbaar lijkt.

Waarom Brazilië favoriet WK voetbal 2022 is

De selectie van Brazilië heeft met spelers als Neymar, Casemiro, Fabinho, Ederson, Marquinhos en Thiago Silva een groep spelers met enorm veel ervaring. De Braziliaans Seleção heeft een ongekend aantal Champions League winnaars. Waarbij Casemiro er natuurlijk al vijf heeft gewonnen met Real Madrid.

Ervaring en talent

Naast de ervaren spelers heb je een aantal enorme talenten zoals Antony en Rodrygo. En dan heb je de groep die de laatste seizoenen steeds beter is geworden en richting de top van het internationale voetbal gaat. Dat zijn spelers als Vinicius Junior, Lucas Paqueta, Bruno Guimáraes, Eder Militao en Gabriel Jesus.

De groep is dus een mix van ervaren spelers, jonge talenten en spelers die tegen de absolute top van de wereld aanzitten. Kijken we naar het gokken op WK dan is Brazilië momenteel volgens elke bookmaker de grootste kanshebber op de titel, direct gevolgd door Engeland en Frankrijk.

Speelschema WK

Selectie Brazilië enorm breed

De bondscoach heeft een enorm aantal keuzes voor vrijwel elke positie. De Braziliaanse selectie is ook nog eens heel breed in type spelers. Op het middenveld kan Tite kiezen voor Fabinho en Casemiro. Hij kan ook voor meer voetbal kiezen, door bijvoorbeeld Lucas Paqueta en Coutinho op te stellen.

Tite gaat voor mooi aanvallend voetbal als het kan

Het Braziliaanse voetbal staat natuurlijk bekend om het sambavoetbal. Deze ploeg laat dat wanneer het kan nog steeds zien. Maar ze spelen vaak erg volwassen, resultaatgericht voetbal. De bondscoach weet wanneer ze zakelijk moeten spelen, maar waar het kan laat hij de ploeg mooi aanvallend voetbal spelen. Het is ook niet heel gek dat de Brazilië zich kwalificeerde voor het WK voetbal met een doelsaldo van 40 goals voor en 5 tegen in 17 wedstrijden.

WK voorspellen?

Gabriel Jesus topscorer Brazilië

Neymar is natuurlijk het gezicht van de ploeg, de aanvoerder en een van de meest bepalende spelers. Toch is het inzetten op Neymar die scoort niet altijd garantie voor succes. De Neymar van het Braziliaanse elftal is een speler die het spel verdeelt en vaak voor de steekpass gaat.

Wij verwachten dat Gabriel Jesus in de spits gaat spelen en het meest gaat scoren voor Brazilië. Jesus speelt dit seizoen erg sterk bij Arsenal. Waar hij bij City vaak vanaf de vleugel moest komen, als hij al speelde, staat hij nu centraal in de spits. Hij is dé man bij Arsenal en weet van een klein kansje een goal te maken. Met het voetbal wat Brazilië speelt, verwachten wij dat Gabriel Jesus genoeg kansen zal krijgen. We zien het ook wel gebeuren dat hij zelfs topscorer van het toernooi wordt.

Ook verdedigend is Brazilië sterk

Bij wedstrijden van Brazilië kan je vrijwel altijd inzetten op Brazilië dat wint en veel goals maakt. Zeker in de groepsfase wanneer ze op het speelschema WK voetbal de mindere landen treffen. Verdedigend is de ploeg ook behoorlijk sterk, iets wat in eerdere toernooien nog niet zo was. Ga er dus niet vanuit dat ‘beide teams scoren’ een zekerheidje is.

Back To Top