Ga naar hoofdinhoud

Weddenschappen op voetbal maken het grootste deel uit van de online gokmarkt, en er wordt wat afgewed op deze sport. Voetbal is nou eenmaal de populairste sport. Maar kun je nou eigenlijk echt wat winnen met online wedden? Het antwoord is ja. Maar dan moet je het wel slim aanpakken.

1 X 2 weddenschappen populair

De standaard 1 X 2 voetbalweddenschap kent iedereen. Je zet in op een van de drie mogelijkheden: 1 – team 1 wint; X – het wordt gelijkspel; 2 – team twee wint. Bijvoorbeeld, FC Barcelona speelt tegen Almeria. Daarvoor noteert de bookmaker Barcelona 1,12, Gelijkspel 12,50, Almeria 28,00. Wint Barcelona verdien je €1,12 per ingezette euro. Wed je op gelijkspel, kun je 12,50 keer je inzet winnen en als Almeria wint, is dat 28,00 keer. De kans dat het tot gelijkspel komt of dat Almeria wint is echter maar heel klein. De kans is heel groot dat jij je geld kwijt bent met inzetten op X of op 2 – dat is makkelijk te voorspellen.

Ook weddenschappen op teams die veel dichter bij elkaar zitten als Barcelona tegen Real Madrid zijn vaak vrij goed voorspelbaar bij dit type weddenschap. De kans dat je veel geld verdient met een gok op een 1 X 2 is dus vrij klein. Maar het is wel een hele makkelijke soort weddenschap vergeleken bij de vele andere mogelijkheden. Daarom is deze vorm zo populair. De meeste gokkers spelen op safe en zetten in op het beste team om iets van hun geld terug te zien al is het maat met een heel klein beetje winst. Door altijd te wedden op het sterkste team, verdien je dus maar heel weinig en als je bovendien af en toe verliest, ben je jouw winst ook zo weer kwijt.

De 1 X 2 weddenschap is dus simpel en je kunt er natuurlijk een flinke smak geld mee verdienen als je flink geluk hebt, maar om echt goed te verdienen met wedden op voetbal moet je verder kijken. Er zijn namelijk veel meer soorten weddenschappen en als je een beetje snapt hoe die werken, vergroot je jouw kans om leuke bedragen te winnen aanzienlijk.

“Over/Under” weddenschappen

Bijvoorbeeld met een “Over/Under” weddenschap. Als je die als jonge en onbevangen gokker tegenkomt op een site van een bookmaker krijg je in eerste instantie last van een lichte paniek vanwege de cijfers die genoemd worden. 1, 1,5, 2, 2,5 en ga zo maar door. Als je weet waar die getallen voor staan zul je zien dat dit een eenvoudig type weddenschap is waar je bovendien leuk mee kunt verdienen.

Bij “Over/Under” gaat het erom dat je voorspelt dat het aantal doelpunten in een wedstrijd boven of onder één van die getallen ligt. De waarde 2 staat voor twee doelpunten in de wedstrijd met de daar bijhorende odds (noteringen) voor wanneer het hoger en voor wanneer je denkt dat het lager wordt. En die halve waarden dan? Daarmee wordt het nog boeiender want zelfs Ronaldo kan geen 2,5 doelpunten scoren, maar wel 2 of 3. Dus als je ‘under’ zegt, bedoel je het worden er twee, en bij ‘over’ worden het er drie. Je zegt dus “meer” of “minder” en dat betekent dat er geen middenweg is, zoals bij de 1×2-weddenschappen. Je winstkans is daardoor groter in de Over/Under weddenschap. Ook de odds voor zowel ‘over‘ als ‘under’ zijn meestal beter dan bij de 1×2-weddenschap, en dat betekent dat je meer verdient bij een juiste gok. Om het je makkelijk te maken hebben de meeste weddenschapsites een afdeling waar je heel veel statistieken kunt bekijken. Zo kun je zien hoeveel doelpunten Oranje en Engeland scoorden in de laatste vijf wedstrijden die ze tegen elkaar speelden. Ook door daar naar te kijken verhoog je jouw winstkans.

Combinatieweddenschappen

Een andere manier om echt goed te verdienen, zijn combinatieweddenschappen. Je wedt op een ‘straatje’ wedstrijden, en iedere keer dat je een weddenschap wint, vermenigvuldig je jouw winst met steeds grotere getallen. Zo kun je dus door op een reeks wedstrijden met hele kleine bedragen per wedstrijd wel een enorm rendement behalen. Maar dan moet je wel al die weddenschappen juist hebben. Anders ben je jouw geld natuurlijk kwijt.

Back To Top