Ga naar hoofdinhoud

Wedden op voetbal is tegenwoordig zo veel meer dan voorspellen welk van de twee ploegen de wedstrijd wint. Als je bij een online bookmaker inzet op voetbal, kun je tegenwoordig kiezen uit een bijna eindeloos aantal soorten weddenschappen: de correcte einduitslag, wie scoort het eerste doelpunt en wie een hattrick, wat is de stand na de eerste helft, hoeveel corners er worden genomen en of er een rode kaart wordt uitgedeeld.

Veel soorten weddenschappen spreken voor zich, maar ook zijn er een aantal die wat lastiger te begrijpen zijn – en om te winnen – maar waarmee je wel behoorlijke winstmarges kan pakken. Denk daarbij aan weddenschappen met exotische namen als ‘Asian Handicap’, ‘Over /Under’ of ‘Draw no Bet’. We leggen je de belangrijkste uit.

1 X 2

Een van de eenvoudigste weddenschapsoorten is de 1×2 en dit is ook de meest populairste vorm van wedden op, vooral, voetbal. Je zet in op winst van het thuisteam (1), gelijkspel (X) of winst van de bezoekers (2). De odds (kans, notering) kunnen sterk uiteenlopen of juist dicht bij elkaar zitten. Omdat er drie mogelijkheden zijn, is de kans dat je iets wint best wel klein wanneer er twee heel erg aan elkaar gewaagde teams tegen elkaar spelen. Dan kun je beter kijken naar een ander type weddenschap.

Draw No Bet – Bij Gelijkspel geen Weddenschap!

Dit is een weddenschap met garantie. Want als de teams gelijkspelen, krijg je gewoon je geld terug, precies zoals de naam van deze weddenschap al aangeeft. Een hele handige weddenschap voor wanneer een team steeds maar gelijkspeelt. De winstmarges zijn natuurlijk een flink stuk lager dan bij de 1X2 weddenschap. Het principe ‘Draw No Bet’ zie je ook weer terug in de ‘Asian Handicap’ die we verderop uitleggen.

Correct Score:

Hier zet je in op de verwachte uitslag van een wedstrijd, maar dan wel wat er op het scorebord staat na 90 minuten spelen. Alles wat daarna gebeurt, bijvoorbeeld als Robben scoort in minuut 91 of in de verlenging, telt niet meer mee voor je weddenschap. Er zijn veel uitslagen mogelijk en je kunt een flinke smak geld verdienen als je het juist hebt in het geval de ‘underdog’ met 6-1 wint. Maar de kans dat het inderdaad 6-1 wordt, is natuurlijk klein. Bookmakers verdienen dan ook grof aan dit type weddenschap! Om het nog lastiger te maken, wordt deze ‘correct score’ soms aangeboden in combinatie met een andere weddenschap. Bij zo’n ‘scorecast’ weddenschap moet je bijv. de correcte score voorspellen én wie als eerste scoort. Heel lastig – maar áls je wint pak je een goede winstmarge.

Doelpunten:

Wedden op doelpunten kan op veel manieren: welke speler scoort; hoeveel doelpunten scoort een speler; wie maakt een hattrick; welk team scoort als eerste… Een van de interessantste weddenschappen op doelpunten is de Over/Under weddenschap. Daarbij zet je in op “wordt er meer dan X doelpunten gescoord, of minder dan X?” Bij de bookmaker zie je veel halve getallen waarop je kunt inzetten, zoals 2,5 doelpunt – wat de meest gebruikelijke score is, want veel wedstrijden eindigen in 1-1 of 2-1. Drie doelpunten in wedstrijd is meer dan 2,5, en twee doelpunten is minder dan 2,5. De marge die je pakt bij een juiste voorspelling is meestal niet heel groot bij een ‘over/under’ van 2,5, maar omdat er maar twee mogelijkheden zijn in deze weddenschap, is je kans om te winnen relatief wel een stuk beter dan bij de 1×2 weddenschap.

Back To Top