Ga naar hoofdinhoud

Wedden op welke speler scoort is natuurlijk een stuk minder lastig dan wedden op welke speler de eerste of de laatste treffer maakt in een wedstrijd. Dat Ronaldo of Messi scoren als ze spelen, is bijna net zo zeker als dat morgen de zon weer opgaat. Veel verdienen doe je er dan ook niet mee. Maar voorspellen dat Carles Puyol of Sergio Ramos scoort, levert je al snel een leuk bedrag op. De kans dat je het goed hebt is wel een heel stuk kleiner. Wie de eerste of laatste goal maakt, is helemaal lastig te voorspellen. De kans dat je jouw geld kwijt bent met inzetten is dan ook vrij groot, maar als je het goed doet, verdien je soms erg goed met dit type weddenschap.

Uitslag Halftijd – Halftijd / Voltijd:

Om de ‘Uitslag Halftijd’ (Half time result) juist te voorspellen is niet zo makkelijk. Voetbalwedstrijden hebben in de regel een grillig verloop, en soms vliegen de doelpunten je om de oren in de eerste helft, en na de rust is het spel zo dood als een pier – of andersom. En als je de statistieken er naast legt, is er ook geen patroon te vinden voor geen enkele club. Puur nattevingerwerk dus en moeilijk te voorspellen – daarom valt er best wat mee te verdienen.

Halftijd / Voltijd, ofwel Half time / Full time in het Engels, is een hele lastige weddenschap. Als het halftijdresultaat al lastig is te voorspellen, is het voorspellen van twee helften al helemaal berenmoeilijk. Je hebt namelijk negen mogelijkheden, want in elke helft heb je: ‘Team 1 wint’, of ‘Team 2 wint’, of ‘gelijkspel’. De kans is groot dat jij verliest en de bookmaker wint. De meest waarschijnlijke uitslag levert je vaak maar zeer weinig op. Maar in het geval dat je de meest onwaarschijnlijke uitslag van beide helften juist voorspelt, kan je winst oplopen tot soms bijna 40%

Asian Handicap:

Een klassieker! Je denkt meteen aan rokerige achterkamertjes in Sjanghai waar Chinese gangsters veel verdienen met heftige en ingewikkelde weddenschappen. Dat klopt maar gedeeltelijk, want in het Verre Oosten is dit veruit de meest populaire vorm van wedden, maar echt ingewikkeld is het niet.

We zeiden net al dat de Draw-no-Bet-weddenschap ook in de Asian Handicap terugkomt. Dat is de eenvoudigste vorm ervan: bij gelijkspel krijg je dan je geld terug. Alleen de notering ervan is anders. Beide teams worden dan met een +0 genoemd en bij gelijkspel krijg je jouw geld terug, want geen van de teams scoort beter dan het andere.

Je kunt ook inzetten op een team met +1 of -1. Als je inzet op -1 voor de favoriet wed je erop dat ze met méér dan één doelpunt verschil winnen. +1 voor de Underdog betekend dan: de niet-favoriet wint met meer dan één doelpunt. Als het verschil in doelpunten precies één is, is deze weddenschap ongeldig en krijg je jouw geld terug.

Wat je ook ziet zijn waarden als +1,5 / -1,5 of +2,5 / -2,5 en dit werkt eigenlijk net als bij de ‘Over / Under’ weddenschap die we hierboven hebben uitgelegd. Bij +/- 2,5 wordt het verschil in doelpunten tenminste drie. Dat betekent dat je jouw geld kwijt bent als het verschil maar één of twee doelpunten is.

De winstmarges op ‘Asian Handicaps’ zijn over het algemeen niet zo groot, maar wat de meer doorwinterde gokkers doen, is inzetten op een combinatie van twee of meer Asian Handicaps. Daarmee kun je jouw risico’s beperken, maar ook alles verliezen. Als je echter alle weddenschappen in deze combi wint, pak je vaak wel een mooi bedrag.

Back To Top