Ga naar hoofdinhoud

Gokken op Salah tijdens WK voetbal 2018 zo gek nog niet

Wereldkampioenschap Voetbal 2022: Qatar lijkt geen corona te kennen

Ook mensen die zich om een of andere reden afschermen voor voetbal, hebben weleens gehoord van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, of van dat bijtincident op het WK 2014 van Luis Suarez. Maar wat zijn de sterren van de wat minder roemruchte landen op het aanstaande Wereldkampioenschap Voetbal 2018 in Rusland?

WK 2018: Salah met Egypte

Vraag kenners om een rijtje van grootmachten in het voetbal op te noemen, en dan komt Egypte vast niet zo snel in ze op. Dit is dan ook pas de derde keer dat de Noord-Afrikanen present zijn op een mondiale eindronde en de vorige keer is alweer 28 jaar geleden, in Italië.

Maar op het eigen continent zijn de Pharaohs wel een gevreesd powerhouse. De Africa Cup of Nations ging in 2006, 2008 en 2010 telkens hun kant op en op de laatste editie werd zilver gepakt.

Mohammad Salah toptalent

En momenteel zit een van ’s lands grootste voetbalsterren ook in de selectie: Mohammad Salah. De spits van Liverpool liet afgelopen weken in de Champions League weer eens zien waartoe hij in staat is door in het tweeluik tegen Manchester City twee goals bij te dragen, inclusief de allesbeslissende 1-1 in de return. Met acht treffers staat hij tweede op de CL-topscorerslijst, in de Premier League gaat hij aan de leiding met 30 uit 30.

Een fenomeen in wording dus, en pas 25 jaar. De WK groepsfase overleven is zeker wel mogelijk met Uruguay, Rusland en Saudi-Arabië als opponenten, zelfs groepswinst lijkt niet ondenkbaar.

Sadio Mane van Senegal

Het maatje van Salah bij The Reds is Sadio Mane, die dit voetbalseizoen al zes assists op zijn teamgenoot gaf. De Senegalese middenvelder doet lang niet altijd van begin tot eind mee bij Liverpool en staat momentel toch op tien goals en zeven assists. Met zijn snelheid en behendigheid is hij ook op het wereldtoneel in staat om gevaar te stichten, al is de WK groep met Polen, Colombia en Japan geen eitje. Maar het is hoog tijd dat er eens een Afrikaans land voorbij de kwartfinale komt. Driemaal schopte Afrika het tot de laatste acht van een WK voetbal en Senegal was in 2002 de eerste.

De Senegalese selectie bevat een paar namen die zich al hebben laten gelden in de grotere competities, zoals Idrissa Gueye, Cheikhou Kouyate en Moussa Sow. Donkere spelers zijn in Rusland zacht gezegd niet echt geliefd en Russische supporters laten dat op stupide manieren merken, maar die animositeit kan de West-Afrikanen aanvuren om een stapje extra te zetten.

Wedden op het WK Voetbal

Andere interessante sterspelers van kleinere landen zijn Sergej Milinković-Savić van Servië (en Lazio), Falcao van Colombia (en Monaco), Xerdan Shaqiri van Zwitserland die zo snel mogelijk Stoke moet verlaten en natuurlijk onze ‘eigen’ Reza Ghoochannejhad van Iran en Heerenveen.

Wil je een beetje wilde gok plaatsen, neem dan de bet dat Salah topscorer van het WK wordt @61.00. De Egyptenaar is i.i.g. vrijwel zeker van die titel in de Premier League. Favoriet voor de Golden Boot op het WK is Lionel Messi. Gokken op de Argentijn levert je bij de bookies 10.00 per ingezette euro op bij een goede voorspelling.

Back To Top