Ga naar hoofdinhoud

Gokken op België – Japan WK Voetbal: Duivels gaan domineren

Hoe je een Bet Builder kan gebruiken met wedden op WK

Gokken op WK Voetbal 2018. Maandag om 20:00 uur speelt België in de achtste finale van het wereldkampioenschap voetbal te Rusland tegen Japan. Het is de Rode Duivels tegen de Blue Samurai, een loting die ons buurland veel vertrouwen geeft om net als vier jaar geleden (minstens) de kwartfinale te bereiken.

Gokken op België – Japan WK

De selectie van de Belgen is om van te watertanden. In het begin van dit decennium werd duidelijk dat er een geweldige generatie op komst was bij onze zuiderburen, toen Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Marouane Fellaini transfers hadden gemaakt naar topclubs in de Premier League. In 2012 kwamen daar Eden Hazard en Kevin de Bruyne bij en inmiddels staat meer dan de helft van de 23-koppige selectie onder contract in Engeland. Romelu Lukaku staat op vier goals (en is een van de WK favorieten om topscorer te worden), terwijl hij in de derde groepswedstrijd niet eens in actie kwam.

Blue Samurai gaat het loodje leggen

Het Japanse team maakt wat individueel talent betreft minder indruk en reisde naar Rusland af met het etiket een van de zwakkere versies van de Blue Samurai in de laatste jaren te zijn. Japan is sowieso al geen berucht en beroemd voetballand, al heeft het deze eeuw meerdere technisch begaafde spelers voortgebracht die het ook bij grotere clubs konden waarmaken zoals Keisuke Honda (ex-AC Milan) en Shinji Okazaki (werd Engels kampioen met Leicester).

Wat zwaktes bij Rode Duivels

België liet in de groepsfase van het WK voetbal zien dat het een machtige versnelling in huis heeft waarmee het in potentie elke tegenstander over de knie kan leggen. De visie van De Bruyne, de dribbels van Hazard en de schotkracht van Lukaku zijn lastig af te remmen. Wel zijn er wat zwaktes achterin, met name rechtsachter waar Carrasco bij gebrek aan beter wordt geposteerd.

Japan heeft in elke linie zoveel zwaktes dat het louter op basis van werklust en teamgeest moet proberen om lang in deze wedstrijd te blijven. Maar het is helder dat Japan simpelweg niet tot de acht beste landen van dit WK behoort.

Weddenschappen WK voetbal

België hoort deze achtste finale te domineren. Ze hebben de grotere sterren, een surplus aan ervaring op topniveau, meer lengte ook in de ploeg (Japan is gemiddeld onder de 1m80) en als het een warme zomeravond is in Rostov zal ook de leeftijd van de Aziaten meetellen. De verwachte basiself is gemiddeld ruim 29 jaar.

De WK bookmakers noteren voor winst  België 1.37, gelijkspel noteert 4.60 en een overwinning van Japan 9.50. We tippen een Belgische zege met minstens twee goals verschil. De -1,5 goal handicap weddenschap op de Rode Duivels levert je 2.17 per ingezette euro op.

Back To Top