Ga naar hoofdinhoud

Nederland – Engeland oefenwedstrijd WK 2018

De beste WK wedtips voor Nederland - Qatar

Vrijdag 23 maart 2018 om 20:45 uur speelt Nederland in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Engeland. In tegenstelling tot Oranje mogen de Three Lions komende zomer wel aantreden bij het Wereldkampioenschap voetbal 2018 te Rusland.

Trainer Gareth Southgate benut deze match om na te denken over zijn definitieve selectie, Nederland moet vanaf nu een stevig stel jongere spelers een kans gaan geven in het nationale shirt.

Nederland – Engeland oefenwedstrijd WK 2018

Dat de nieuwe bondscoach Ronald Koeman beseft dat we richting Euro 2020 de dertigers of geflopte laat-twintigers moeten dumpen blijkt uit zijn selectie. Onder de 23 opgeroepen spelers bevinden zich vijf man die nooit eerder die eer ten deel vielen. Het betreft Justin Kluivert van Ajax, Wout Weghorst, Guus Til en Marco Bizot van AZ en Hans Hateboer van het Italiaanse Atalanta.

De enige voetballer van over de dertig is Ryan Babel en hij is gelijk ook de man met de meeste caps: 46. Daarna volgen Georginio Wijnaldum met 45 interlands, Kevin Strootman met 39, Jasper Cillessen met 38 en Memphis Depay met 34.

Debutanten

Ook de Engelse selectie herbergt enkele debutanten, te weten Alfie Mawson (Swansea City), doelman Nick Pope en James Tarkowski (beiden Burnley). Harry Kane van Tottenham Hotspur ontbreekt. De man met de meeste caps is keeper Joe Hart (75), gevolgd door Danny Welbeck van Arsenal en Jordan Henderson van Liberpool met beide 36. Welbeck was sinds 2016 niet meer onderdeel van de Three Lions. Hij is met 15 treffers de topscorer van deze selectie.

Engeland wisselvallig

De wereldkampioen van 1966, Engeland dus, verkeert al decennia tussen wal en schip. Tegen de echte elite lukt het maar niet om te winnen, maar landen als Slowakije, Slovenië (tijdens de WK kwalificaties) en Turkije en Australië (friendlies in 2016) worden met grote regelmaat wel verslagen, zij het met kleine marges.

Het land won al zijn zes vorige vriendschappelijke interlands niet en verloor er twee, maar het was dan ook tegen pittige tegenstanders: Spanje, Duitsland, Frankrijk, Duitsland, Brazilië. Het totale doelsaldo over die zes matches is 4-6.

Herstel Oranje ingezet

Over Nederland hoeven we niet zoveel te zeggen. Sinds het WK voetbal van vier jaar geleden lukt het gewoonweg tegen niemand meer, zowel niet tegen toplanden als Frankrijk (0-1 en 4-0 nederlagen in de kwalificatie) als tegen pakweg Bulgarije en Griekenland.

Van juni 2015 tot en met maart 2017 werden liefst zeven van de thuiswedstrijden verloren (met maar een zege). Het herstel is wellicht ingezet, want acht van de negen laatste interlands werden gewonnen, met tussendoor alleen die 0-4 tegen Frankrijk als interruptie.

Wedden op Nederland – Engeland

Niet langer betekent Nederland thuis automatisch dat Oranje favoriet is bij de bookies. Engeland staat op 2.45, Nederland op 2.75 en gelijkspel op 3.30. Toch tippen we Nederland, want Engeland heeft zo vlak voor het WK geen belang bij een intense strijd, terwijl Oranje nog wel het nodige goodwill kan winnen bij het thuispubliek. We tippen minstens twee goals van Nederland op @2.80.

Back To Top