Ga naar hoofdinhoud

Weer nodige onrust bij WK selectie Frankrijk

Wedtips Mexico - Polen: hoge odd op Beide Teams Scoren

WK selectie Frankrijk | Het Franse voetbal kent een rijke historie en een enorme prijzenkast. Ook voor Qatar zijn een van de grote favorieten. Frankrijk won twee keer het wereldkampioenschap voetbal, het Europees kampioenschap en de FIFA Confederations Cup. De Nations League en de Olympische spelen wonnen ze een keer.

Hiermee is Frankrijk het enige land dat alle officiële voetbaltoernooien een keer heeft gewonnen. In 2018 wonnen ze hun laatste prijs, ze werden toen in Rusland wereldkampioen voetbal. Van alle WK winnaars voert Brazilië nog altijd de lijst van meeste titels aan. Het land won al vijf keer de Fifa wereldbeker.

WK selectie Frankrijk in top 2 favorieten

Op het vorige WK voetbal was Frankrijk de grote favoriet bij de WK bookmakers en ze stelden toen niet teleur. Op het EK dat volgde was het Franse team wederom de grootste kanshebber, maar toen kwam de ploeg niet verder dan een zeer teleurstellende achtste finale.

De selectie van Frankrijk is op papier zeker een van de sterkste. Iedereen die wel eens voetbal heeft gekeken kan een aantal spelers van ze opnoemen. Dit laat zien op welk niveau de spelers actief zijn en dat het allemaal echte sterren zijn. Dat is dan ook weer vaak een probleem voor Frankrijk…

WK voorspellen?

Schandalen Frans voetbal

De historie van het Franse voetbal is niet alleen eentje van prijzen winnen, maar ook van schandalen, ruzies en teleurstellingen. Op het EK van 2020 was er drama tussen een groot aantal spelers en hun moeders. Na de uitschakeling van Frankrijk ontstond er ruzie tussen verschillende ouders, waarbij de moeder van Rabiot de aanstichter was. Daarna kwam naar buiten dat de spelers het onderling ook niet goed konden vinden met elkaar.

Roemloze aftocht op WK voetbal

In 2010 was er misschien wel het grootste schandaal. Coach Domenech stuurde Anelka weg, nadat ze de eerste twee groepswedstrijden van het WK voetbal verloren. De coach had ruzie met de sterspeler en stuurde hem uiteindelijk naar huis. De dag daarop weigerde de rest van het team te trainen en Frankrijk ging roemloos naar huis.

Frankrijk WK 2022 Qatar: alweer drama

Nu het WK Qatar nog niet is begonnen, is het drama bij het Frans voetbalelftal al wel begonnen. Paul Pogba wordt afgeperst door zijn broer, met de meest bizarre verhalen. Het wordt allemaal breed uitgemeten in de Franse media en volgens die media is het iets wat doorsijpelt in de WK selectie van Frankrijk. Pogba was dé grote aanvoerder van het Franse team maar is nu een twijfelgeval voor het WK 2022. Naast de broedertwist kampt Pogba met een ernstige knieblessure.

Mbappé

Tegelijkertijd is er de zaak van Kylian Mbappé tegen de FFF (Franse voetbalbond) over de portretrechten. Mbappé wil meer geld zien wanneer hij op de foto gaat voor het Franse elftal. Dit soort dingen leidt allemaal af van het voetbal en volgens de Franse media hangt het als een donkere wolk boven het elftal. Tel daarbij op dat lang niet alle Franse spelers het met elkaar kunnen vinden en ze graag voor drama zorgen, dan kunnen we wel weer eens een knetterend WK krijgen. En niet alleen op het voetbalveld.

Speelschema WK

Team Frankrijk beste samen met Brazilië

Als we puur kijken naar de selectie van Frankrijk, dan is die zeker een van de beste. Samen met Brazilië is Frankrijk in onze ogen op papier het beste team. Spelers als Mbappé, Benzema, Pogba, Griezmann, Kante, Varane en Lloris spelen al jaren op het hoogste niveau en hebben al gigantisch veel gewonnen.

Blessures in selectie Frankrijk

Het is echter nog maar de vraag of elke speler mee gaat naar het eindtoernooi in Qatar want er zijn heel wat blessures in de selectie. Gelukkig voor Frankrijk beschikken ze ook een groot aantal grote talenten. Zoals bijvoorbeeld Camavinga en Tchouaméni, beide spelers van Real Madrid. Zij hebben nog niet zoveel ervaring in het Franse team, maar heel de voetbalwereld is overtuigd van een geweldige toekomst.

Pas op met inzetten op Frankrijk

Als we kijken naar het team met zoveel goede aanvallers, is het niet gek als je verwacht dat Frankrijk veel gaat scoren. De bondscoach houdt echter niet echt van aanvallend voetbal en speelt vaak vanuit defensieve zekerheid. De ploeg wil gevaarlijk worden vanuit de omschakeling, maar scoort zelden echt veel.

In de afgelopen Nations League scoorden ze nooit vaker dan twee keer. Ga er dus niet zomaar vanuit dat Frankrijk dik gaat winnen van Australië in de eerste groepswedstrijd van het WK Qatar. Ons advies is sowieso om in de eerste wedstrijden niet teveel in te zetten op Frankrijk. Omdat er geen oefenwedstrijden meer zijn, is het lastig in te schatten hoe goed de ploeg is. Zeker met alle drama eromheen.

Back To Top