Ga naar hoofdinhoud

Welke landen gaan eindelijk debuteren op WK Voetbal 2022?

Hoe je een Bet Builder kan gebruiken met wedden op WK

De top is smal in het voetbal: de 21 voorgaande Wereldkampioenschappen Voetbal hebben slechts acht verschillende winnaars opgeleverd. Er zijn maar zes landen die ooit de WK finale hebben gehaald (met Nederland en Zweden als enige landen die wel finale(s) speelden maar nooit wonnen).

Aan de andere kant van de voetballadder verkeren landen die zich nog nooit konden plaatsen voor de mondiale eindronde. Wie van hen zien we wellicht in 2022 te Qatar eindelijk acteren op een WK voetbal?

Update nov. 2022: Zie WK deelnemers voor alle landen die op het WK present zijn.

Qatar WK 2022: gaat gastland verrassen?

Natuurlijk Qatar zelf, dat als gastheer verzekerd is van een startbewijs. Van Rusland werd in 2018 niet zoveel verwacht, toch schopten ze het tot de kwartfinale. Dat was een verrassing, een kleine shock zelfs, maar Rusland is in elk geval een land met een vrij sterke competitie en eerdere topresultaten (finale EK 1988). Het voetbalpalmares van Qatar is zo droog en dor als de woestijn aldaar.

Met geld presteren op WK voetbal?

De eerste reflex is om Qatar direct af te schrijven en een laatste plek in de groepsfase van het WK 2022 toe te dichten. Maar vergis je niet: de beleidsmakers in Qatar hebben oneindig diepe geldbuidels om de komende jaren nog een aardig team bijeen te krijgen.

Lukt het niet met talent van eigen bodem in intensieve trainingskampen klaarstomen, wie weet worden dan voetballers met dikke contracten gelokt om zich te laten naturaliseren. Zo schoot het nationale handbalteam van Qatar een paar jaar geleden plots door naar de mondiale top – wellicht was dat een testcase voor het WK Voetbal.

China en voetbal

En wordt het nog wat met het Chinese voetbal? Bij het verklaren van de afgelopen magere jaren van het Nederlands elftal wordt vaak gewezen op onze populatie: we zijn te klein om non stop toptalent te kweken.

China heeft de grootste bevolking ter wereld en plaatste zich toch alleen in 2002 voor het WK voetbal (drie nederlagen, doelsaldo 0-9). China’s president Xi Jinping smijt bakken geld naar jeugdacademies en toptrainer Marcello Lipi is aangetrokken voor het nationale team. Toch werd in september nog met 1-0 verloren van, jawel, Qatar.

Zijn zij er bij in de winter van 2022?

China heeft in elk geval eenmaal mogen proeven hoe het is om de magie van de world cup mee te maken. Deze toch vrij grote landen hadden zelfs dat pleziertje niet: India, Pakistan, Bangladesh, Thailand, Vietnam, Ethiopië, Filipijnen, Myanmar, Venezuela.

Die landen vertegenwoordigen dik 2 miljard inwoners en die gunnen we toch ook een mooie sportzomer…al vindt het WK 2022 plaats in de winter.

Voorspellingen WK voetbal

Voor het WK Qatar zijn er nog geen odds bij de bookmakers beschikbaar. Wél kunnen we nu al voorspellen wie de wereldkampioen voetbal bij de vrouwen wordt. Frankrijk is favoriet met odds van 3.50.

Back To Top