Ga naar hoofdinhoud

Wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2019: kansen Oranje Leeuwinnen

WK 2022: Nederland trapt het voetbalfeest in Qatar af

WK vrouwen 2019. Van 7 juni tot 7 juli 2019 wordt in twaalf Franse stadions het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen gehouden. Eén van de 24 deelnemende landen is Nederland, de regerende Europese kampioen. Dat zijn de hoofdlijnen, hieronder volgen alle details die je moet weten.

Wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2019

Voor de achtste keer wordt de FIFA Women’s World Cup georganiseerd en pas voor de tweede maal zijn de Oranje Leeuwinnen van de partij. Het debuut, vier jaar terug in Canada, leverde niet helemaal op wat er van werd verwacht. Na een moeizame groepsfase, waarin vier punten werden gehaald en
Oranje als tweede beste nummer drie toch doorging, ging het in de achtste finale mis tegen Japan (2-1).

Verenigde Staten regerend kampioen

Dat toernooi werd uiteindelijk gewonnen voor de Verenigde Staten, dat daarmee alweer voor de derde maal de sterkste bleek. Andere grootmachten in het vrouwenvoetbal zijn Duitsland (twee titels), Noorwegen, Zweden en Brazilië. Japan is sterk in opkomst met goud in 2011 en zilver in 2015.

Warmdraaien Oranje Leeuwinnen

Nederland plaatste zich voor het WK Vrouwen in Frankrijk door tweede te worden achter Noorwegen en daarna in de play-offs af te rekenen met Denemarken en Zwitserland. Eind februari wordt verder warmgedraaid via deelname aan de Algarve Cup, waar de Oranje Leeuwinnen starten als titelhouder.

Begin april en eind mei zijn er trainingskampen, die vermoedelijk worden afgesloten met nog nader bekend te maken oefenwedstrijden.

WK Vrouwen 2019 start in juni

Dan gaat op 11 juni 2019 het WK voetbal avontuur echt van start. Oranje is ingedeeld in groep E met ook Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada en gaat op dinsdag 11 juni 15:00 uur Nederlandse tijd van start tegen eerstgenoemde. De verwachting is dat Nederland samen met Canada (derde op de Olympische Spelen 2016, vijfde op de FIFA-ranking) strijdt om de koppositie.

WK finale

De datum van de finale is dus 7 juli en da’s een memorabele dag in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Het was namelijk ook op de zevende van de zevende dat het herenteam zijn eerste WK finale verloor, in 1974, tegen West-Duitsland.

Zal er zoals bij eindrondes van dat andere Oranje ook bij de Leeuwinnen een gezellige voetbalkoorts ontstaan op de straten, in de winkels en in de horeca? Als het aan de dames en bondscoach Sarina Wiegman ligt wel. Na de EK-titel en de huidige hoogste positie op de ranking ooit (zevende) is het tijd om mondiaal te oogsten.

Voorspellingen WK Vrouwen 2019

Nederland is bij de WK bookmakers met een notering van 2.50 na Canada favoriet om als winnaar van groep E te eindigen. Gokken op Canada als groepswinnaar levert je bij bookmaker Mr Green Sport 2.00 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top