Ga naar hoofdinhoud

WK 2018: Gokken op groepsfavorieten loont

Wereldkampioenschap Voetbal 2022: Qatar lijkt geen corona te kennen

De loting voor het Wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland is achter de rug en de tijd is gekomen om alvast een paar WK weddenschappen te plaatsen. Onze tip is om in te zetten op de groepsfavorieten, want die falen zelden.

Het mooie aan voorspellen wie groepswinnaar wordt is dat je feitelijk op drie duels tegelijk inzet. In elke groep zitten tenslotte vier landen en zelfs een misstap kan door de groepsfavoriet in de andere twee duels nog worden rechtgezet.
Met negen punten is een land uiteraard sowieso groepswinnaar, maar de ervaring leert dat zeven punten in regel ook voldoende is en wiskundig gezien is het zeker niet onmogelijk om met zes punten bovenaan te eindigen. Kortom, het land waar je voor gaat hoeft niet eens perfect te presteren, als het maar beter is dan de rest.

Voorspellingen WK voetbal

Op de vorige drie WK’s, dus die van 2006, 2010 en 2014, waren er 24 potentiële groepswinnaars (driemaal acht groepen). Liefst achttien van de 24 favorieten werden ook daadwerkelijk groepswinnaar! Als we het hebben over een favoriet, dan bedoelen we het land dat door de bookmakers is aanwezen als favoriet. Dat hangt natuurlijk vooral samen met de plek op de FIFA-ranglijst, de vorm tijdens de kwalificaties en de verwachte selectie.

Laten we het groep voor groep bekijken. Gastland Rusland heeft een boterzachte loting gekregen. Een beetje verdacht is het wel gezien de reputatie van Rusland op het gebied van sportiviteit, dat uitgerekend zwakkebroeders als Egypte en Saudi-Arabie uit de koker rolden. En ook nog Uruguay, dat lang zo sterk niet meer is als in 2010 (vierde) maar terecht tot groepsfavoriet is gebombardeerd.

Inzetten op groepsfavorieten

In groep B betwisten we de status van Spanje niet, dat een nieuwe generatie toppers klaar heeft staan om het mislukte WK voetbal van 2014 te laten vergeten. In groep C wordt het een eitje voor favoriet Frankrijk, in groep D gaat Messi voor zijn laatste kans om met Argentinië de gouden bokaal te pakken. En je moet wel heel veel van risico houden om in groepen E en F niet voor Brazilië en Duitsland te gaan.

Blijft over groep G waar het lastig kiezen is tussen België en Engeland en H waarin Colombia en Polen waardige co-favorieten zijn. De bookies kiezen overigens voor de Rode Duivels en Colombia als groepsfavoriet.

Wedden op WK 2018? We steunen ons buurland en tippen dat België de winnaar wordt van groep G op 1.90. Voor de eindzege staan de Belgen bij bookmaker Mr Green op 12.00 en is Brazilië de favoriet op 5.50.

Back To Top